Έπειτα από την επιτυχημένη διεξαγωγή της Αρχαιρεσιακής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» που έλαβε χώρα την Τετάρτη 17 Μαρτίου, συστάθηκε σε σώμα το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Το ΔΣ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» εκλέγεται κάθε 3 χρόνια και απαρτίζεται από γυναίκες που έχουν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

  • Πρόεδρος: Παρασκευή Μιχαλοπούλου
  • Αντιπρόεδρος: Μαργαρίτα Χρυσάνθου Πιτερού
  • Γραμματέας: Ίρις-Ειρήνη Αργύρη
  • Ταμίας: Ανδριανή Τσαπέλα
  • Έφορος: Κυριακή Κοκονέζη
  • Μέλη: Βάσω Γιοχάη, Κατερίνα Χοτζόγλου

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Πρόεδρος στο νέο ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου «Άλμα Ζωής» αναδείχθηκε η κ. Παρασκευή Μιχαλοπούλου, η οποία μετρά ήδη πολλά χρόνια στον αντικαρκινικό χώρο  με ενεργή συμμετοχή και παρουσία σε κάθε τομέα που αφορά στην  βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, αλλά και την αντιμετώπιση της ασθένειας του καρκίνου του μαστού.

Η κ. Μιχαλοπούλου, είναι εκπαιδευμένη εθελόντρια με διπλή εμπειρία καρκίνου του μαστού. Με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα διεκδίκησης δικαιωμάτων των ασθενών, η κ. Μιχαλοπούλου εκλέγεται ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» από το 2008, τα τελευταία 3 χρόνια ως αντιπρόεδρος, ενώ συμμετέχει και στην Οργανωτική Επιτροπή του GreeceRace for the Cure®.

Παράλληλα, η κ. Μιχαλοπούλου είναι ταμίας του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής» της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και στην παρούσα φάση φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση γήρανσης και χρονίων νοσημάτων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της ως Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», η κ. Παρασκευή Μιχαλοπούλου δηλώνει:

«Αναλαμβάνω μια ιδιαίτερα τιμητική θέση, αλλά και με πολλές ευθύνες, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας. Η αίσθηση του σκοπού και του οράματος του Συλλόγου είναι κυρίαρχα για περαιτέρω προσφορά και συνεχή δράση τόσο από μέρους μου όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο καρκίνος του μαστού είναι πλέον ο καρκίνος με τις περισσότερες διαγνώσεις παγκοσμίως και θα πρέπει να αναγνωριστεί ως προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία. Η πανδημία του κορωνοϊού δημιουργεί καθυστερήσεις στη διάγνωση, προβλήματα στη θεραπεία, αναβολές στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Κάτω από τη δύσκολη αυτή συγκυρία θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού και την οικογένειά της, ενώ δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε για την αναγκαιότητα λήψης των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού».
 

 
 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
HΠΑ: Οι τιμές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 40% την τελευταία δεκαετία
Ηλιακό έγκαυμα:  Πώς θα θεραπευτώ γρηγορότερα
Καρδιακή προσβολή: Οι άντρες ή οι γυναίκες χάνουν περισσότερα χρόνια;