To iatronet.gr μετά τις πολύ επιτυχημένες δέκα ημερίδες "Βήματα Ασθενών", διοργανώνει την 1η διαδικτυακή ημερίδα εντός του 2021 με θέμα "Το ορατό δεν είναι πάντα αυτό που δείχνει".

H ημερίδα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 διαδικτυακά και αφορά το μελάνωμα και την ψωρίαση, τελεί υπό την αιγίδα των συλλόγων ασθενών "Καλυψώ" και "Άγγιγμα Ζωής".

Στόχος της είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των ασθενών για τις σύγχρονες προσεγγίσεις στο μελάνωμα και την ψωρίαση, τα νέα δεδομένα και τις έρευνες, αλλά και τις μελλοντικές επιστημονικές προσεγγίσεις.

Θα συζητηθούν λοιπόν θέματα που αφορούν γενικότερα τις εξελίξεις γύρω από τις προαναφερόμενες ασθένειες, με ομιλίες σημαντικών ιατρών των δύο ειδικοτήτων, λαμβάνοντας παράλληλα σοβαρά υπόψιν και τις ψυχολογικές προεκτάσεις αλλά και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής στην αντιμετώπισή τους από τους ασθενείς.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο κοινωνικό στίγμα που αφορά την ψωρίαση και το μελάνωμα, και για τον λόγο αυτό θα μιλήσουν και δύο σύμβουλοι ψυχικής Υγείας

Τέλος, δύο ασθενείς με ψωρίαση και μελάνωμα, θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους και θα περιγράψουν την καθημερινότητά τους προκειμένου το κοινό να εξοικειωθεί με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί απευθείας με live – streaming λόγω των έκτακτων συνθηκών μέσω της σελίδας https://www.iatronet.gr/vimata-asthenon/

Η εγγραφή είναι δωρεάν ενώ θα δοθούν και πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Χορηγοί της ημερίδας είναι η Bristol Myers Squibb και η ΒΙΑΝΕΞ.

Εγγραφή για παρακολούθηση της διαδικτυακής ημερίδας Εδώ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας