Μετά τις πολύ πετυχημένες ημερίδες που διεξήχθησαν από το 2016  και μετά με μια σειρά από επιστημονικά θέματα που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των συλλόγων ασθενών, to iatronet.gr πραγματοποίησε το Σάββατο 10 /4 μία ακόμη  ημερίδα "Βήματα Ασθενών".

Πρόκειται για την 1η ημερίδα για το 2021 η οποία αφορούσε την ψωρίαση και το μελάνωμα.

Το θέμα της είχε τίτλο "Το ορατό δεν είναι πάντα αυτό που δείχνει".

Η ημερίδα ήταν υπό την αιγίδα των συλλόγων ασθενών "Καλυψώ" και "Άγγιγμα Ζωής".

Στόχος της ήταν η εκπαίδευση και ενημέρωση των ασθενών για τις σύγχρονες προσεγγίσεις στο μελάνωμα και την ψωρίαση, τα νέα δεδομένα και τις έρευνες αλλά και οι ψυχολογικές προεκτάσεις των νοσημάτων αυτών.

Για τον λόγο αυτό είχαν προσκληθεί και μίλησαν οι γιατροί κ. Απόστολος Λασκαράκης – Ογκολόγος, η Δερματολόγος  κ. Χαριτωμένη Βαβούλη, καθώς και οι Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας κ.κ  Νάνσυ Ψημενάτου και Δημήτρης Κουτζαμάνης.

Η ημερίδα μεταδόθηκε απευθείας  με live – streaming λόγω των έκτακτων συνθηκών μέσω της σελίδας του iatronet.gr και είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. 

Οι ομιλητές/τριες αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην διάγνωση και θεραπεία της ψωρίασης και του μελανώματος, τα νέα φάρμακα που υπάρχουν αλλά και το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει συνήθως τους ασθενείς με μελάνωμα και ψωρίαση.

Καταλυτικές ήταν οι μαρτυρίες των ίδιων των ασθενών που στην κυριολεξία διάνθισαν με καταλυτικό τρόπο την ημερίδα και συγκίνησαν όσους την παρακολούθησαν. 

Xορηγοί της ημερίδας ήταν οι εταιρείες Bristol Meyers Squibb και ΒΙΑΝΕΧ Α.Ε

Πληροφορίες για την ημερίδα https://www.iatronet.gr/vimata-asthenon/