Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια φορτισμένη ημέρα για όσες θρηνούν την απώλεια της δικιάς τους μητέρας ακόμα και μετά από πολλά χρόνια. Τρόποι για να αισθανθείτε ότι τιμάτε τη θανούσα μητέρα σας που θα κρατήσουν ζωντανή τη θύμησή της την ιδιαίτερη αυτή ημέρα (όπως και τις υπόλοιπες 364).

Πες το με λουλούδια

Πάρε ένα μπουκέτο και βάλε το σε ένα βάζο δίπλα στη φωτογραφία της μητέρας σου ως υπενθύμιση της αγάπης σου.

Φόρεσε μια ποδιά μαγειρικής

Αν η μητέρα σου έφτιαχνε κάποιο σπέσιαλ γεύμα ή το αγαπημένο σου φαγητό όταν ήσουν μικρή, γιατί να μην τιμήσεις τη μνήμη της μαγειρεύοντας το αγαπημένο της πιάτο ή κάτι που θυμάσαι ότι ετοίμαζε συχνά; Στο οικογενειακό τραπέζι μπορείτε να γευτείτε το αποτέλεσμα και να μοιραστείτε παλιές ευτυχισμένες αναμνήσεις.

Δημιούργησε video προς τιμήν της

Γύρισε ένα video με το  smartphone, ή φτιάξε ένα slideshow από τις αγαπημένες σου φωτογραφίες και βάλε μουσική. Όταν τελειώσεις μοιράσου το με οικογένεια και φίλους για να εκφράσεις πόσο αγαπούσες τη μητέρα σου.

Κάνε μια δωρεά

Μπορείς να κάνεις δωρεά σε έναν σκοπό που αγαπούσε η μητέρα σου. στη μνήμη της. ή να συμβάλεις στις έρευνες για θεραπεία μιας νόσου. Μπορεί να σκεφτείς ότι θέλεις να γίνεις εθελόντρια αφιερώνοντας λίγες ώρες από τον χρόνο σου για να ωφελήσεις άλλους.

Οργανώσου

Πολλές οικογένειες έχουν ένα κουτί γεμάτο φωτογραφίες που ‘’κάθεται’’ περιμένοντας χρόνια να μπει σε τάξη. Πιθανόν και οι ψηφιακές σου φωτογραφίες βρίσκονται σε χάος. Η Γιορτή της Μητέρας ή οι αργίες και οι διακοπές αποτελούν ευκαιρία να δεις τις φωτογραφίες με την οικογένεια, να μοιραστείς ιστορίες πίσω από αυτές και να δημιουργήσεις slideshow ως φόρο τιμής στη Μητέρα σου.

Κηπουρική

Αν η μητέρα σου αγαπούσε την κηπουρική, τότε τίμησε τη μνήμη της σηκώνοντας τα μανίκια σου και φυτεύοντας λουλούδια ή λαχανικά. Ακόμα και αν ο κήπος σου δεν είναι κάτι περισσότερο από μια μικρή γλάστρα στο ηλιόλουστο μπαλκόνι.

Γράψε τις σκέψεις σου

Γράφοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου είναι αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις το στρες και συχνά είναι θεραπευτικός. Αν εκφράζεσαι καλύτερα γράφοντας στον υπολογιστή ή με στυλό σε χαρτί, σκέψου να γράψεις ιδιωτικό γράμμα ή ποίημα περιγράφοντας τι σημαίνει η μητέρα σου για εσένα.

Πηγές: verywellhealth