Η εταιρεία BIOAXIS Healthcare SEE A.E., η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων υποστήριξης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης των ασθενών με χρόνιες παθήσεις,ανακοινώνει την επίσημη συνεργασία της με την Medtronic Hellas S.A. στον τομέα του Διαβήτη. Η Medtronic Diabetes αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στα συστήματα αντλίας ινσουλίνης με αυτοματισμούς και στα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων τεχνολογίας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, για τα πλέον προηγμένα συστήματα αντλίας ινσουλίνης, καθώς και στην εκπαίδευση και υποστήριξη των ασθενών που κάνουν χρήση των τεχνολογιών αυτών.

Η BIOAXIS εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της παροχής υπηρεσιών υποστήριξης ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη, δημιουργώντας ένα διευρυμένο δίκτυο ενημέρωσης, εξυπηρέτησης και πώλησης προϊόντων τεχνολογίας για τον Διαβήτη. Το πρώτο από τα καταστήματα της BIOAXIS Homecare, επί της Λεωφ. Κηφισίας 265 στην Κηφισιά,θααποτελέσειένα από τα κέντρα Διαβήτη της BIOAXIS, όπου θα διοργανώνονται ανοιχτές ημερίδες και συζητήσεις για επίκαιρα ιατρικά θέματα.Επίσης,οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούννα ενημερώνονται για τις εξελίξεις, τις νέες τεχνολογίες, αλλά και να εκπαιδευτούν στη χρήση της Αντλίας Ινσουλίνης της Medtronic, καθώς και άλλων προϊόντων που βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Σημειώνεται επίσης ότι λειτουργεί καθημερινά η Τηλεφωνική Γραμμή για τον Διαβήτη 2108199499, μέσω της οποίας επαγγελματίες υγείας και ασθενείς μπορούν να εξυπηρετούνται και να ενημερώνονται σχετικά με τις αντλίες ινσουλίνης  της Medtronic έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να προγραμματίσουν δωρεάν ιδιωτική ενημέρωση για  τη χρήση τους, είτε στον χώρο τους (σπίτι ή ιατρείο), είτε στο κέντρο BIOAXIS Homecare στην Κηφισιά.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης λαμβάνει μεγάλεςεπιδημιολογικές διαστάσεις, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο 415 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τη νόσο, ενώ μέχρι το 2040 ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 642 εκατομμύρια. Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 1.000.000  Έλληνες πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται 35.000 – 40.000 νέαπεριστατικά, εκ των οποίων 500 αφορούν σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BIOAXIS Healthcare Βασίλης Τριαντόπουλος δήλωσε: «Η τεχνολογία είναι αρωγός για καλύτερη υγεία. Σήμερα αποτελεί ανάγκη, αλλά και υποχρέωσητης BIOAXIS Healthcare, η παροχή ποιοτικών καινοτόμων υπηρεσιών, εκπαίδευσης, φροντίδας και νοσηλείαςκατ’ οίκον στα άτομα με Διαβήτηγια την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου. Η συνεργασία μας με τη  Medronic,για τις αντλίες ινσουλίνης, μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε τα οφέλη της υψηλής τεχνολογίας και της άρτιας εκπαίδευσηςστη θεραπεία της νόσου,με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Medtronic Hellas Δημήτρης Νίκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε πως η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και θέλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες. Αυτό ακριβώς το σκεπτικό υπογραμμίζει τησυνεργασία μας με την BIOAXIS Healthcare, της οποίας η εμπειρία στα προγράμματα υποστήριξης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ασθενών στον τομέα του ΣακχαρώδουςΔιαβήτη είναι εγνωσμένη. Φιλοδοξία μας είναι να φέρουμε τις τεχνολογίες και τις θεραπείες μας πιο κοντά στο κοινό και να παρέχουμε σε όλους καλύτερη πρόσβαση στις λύσεις που προσφέρει η Medtronic».