Παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που κάπνιζαν στην εγκυμοσύνη έχουν αυξημένο κίνδυνο συγγενούς καρδιοπάθειας, αναφέρει νέα έρευνα του University of Bristol.

Η έρευνα περιλαμβάνει στοιχεία 230.000 οικογενειών από 7 ευρωπαϊκές ομάδες από Βρετανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία και Ιταλία. Ανέλυσε συσχετισμούς μεταξύ ΔΜΣ, καπνίσματος και αλκοόλ στη συγγενή καρδιοπάθεια του παιδιού.

Οι ερευνητές μπόρεσαν να εξετάσουν την αξιοπιστία των ευρημάτων τους χρησιμοποιώντας μέθοδο που συγκρίνει τα αποτελέσματα από μητέρες και πατέρες για να βοηθήσει να διαπιστωθεί αν η επίδραση που φαίνεται είναι πραγματική ή αποτέλεσμα άλλων παραγόντων.

Ο ερευνητής Kurt δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι μητέρες που κάπνιζαν στην εγκυμοσύνη ήταν περισσότερο πιθανό να γεννήσουν παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια.

Επίσης ότι το να είναι υπέρβαρη ή παχύσαρκη μια γυναίκα στην αρχή της κύησης ή να καταναλώνει αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να μην είναι αιτία συγγενούς καρδιοπάθειας, Τα ευρήματα μπορεί να στηρίξουν μητέρες αναπαραγωγικής ηλικίας να μην αρχίσουν το κάπνισμα και να υπενθυμιστεί ο ρόλος του φυσιολογικού βάρους και η αποχή από το αλκοόλ πριν και κατά την εγκυμοσύνη,

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας