Tο πειραματικό τεστ μετρά το σάκχαρο στον ιδρώτα και εφαρμόζει εξατομικευμένο αλγόριθμο που τον συσχετίζει με τη γλυκόζη στο αίμα. Είναι ακριβές περισσότερο από 95% στην πρόβλεψη των επιπέδων γλυκόζης πριν και μετά το γεύμα, αναφέρει η νέα έρευνα.

Το νέο τεστ δεν είναι ακόμα έτοιμο για χρήση καθώς χρειάζονται μεγάλης κλίμακας έρευνες για την αξιοπιστία του, αλλά ειδικοί που δεν έλαβαν μέρος στην έρευνα είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Τα δάχτυλα έχουν πολλούς ιδρωτοποιούς αδένες και παράγουν υψηλή ποσότητα ιδρώτα αλλά ο ιδρώτας έχει χαμηλότερο επίπεδο γλυκόζης από το αίμα. Επίσης, τα αποτελέσματα μπορεί ενδεχομένως να ποικίλλουν με άλλα χαρακτηριστικά του δέρματος και να οδηγούν σε μη ακριβείς μετρήσεις.

Ο νέος αισθητήρας περιλαμβάνει υδρογέλη που απορροφά τον ιδρώτα, η οποία βρίσκεται πάνω σε εύκαμπτη πλαστική ταινία.

Ο άνθρωπος βάζει το δάχτυλό του στον αισθητήρα για ένα λεπτό και η υδρογέλη απορροφά μικροσκοπικές ποσότητες ιδρώτα και επιτελείται αντίδραση που οδηγεί σε μικρό ηλεκτρικό ρεύμα που εντοπίζεται από συσκευή χειρός.

Ο  Joseph Wang, του University of California, δήλωσε ότι τέτοιο γρήγορο και απλό τεστ που δεν απαιτεί λήψη αίματος είναι υποσχόμενο για τη βελτιωμένη συμμόρφωση του ασθενούς.

Tα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο ACS Sensors.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού