Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας - Αττικής (ΣΑμΣΚΠ)  γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (World MSDay). Η φετινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για την ΣΚΠ υλοποιήθηκε με την φωταγώγηση στο χρώμα πορτοκαλί των δημαρχικών μεγάρων των δήμων Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού- Αργυρούπολης,  Ηλιούπολης, Τανάγρας, Σάμου και το δημοτικό σχολείο Βαθέος –Σάμου- , της κοινότητας Δηλεσίου καθώς και πολιτιστικών κέντρων όπως ο Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο και το ΚΥΒΕ στο Περιστέρι.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2007, ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς, με έδρα το Ελληνικό στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων Αναπήρων στο Λ. Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικάνικη Βάση). Σκοπός του συλλόγου είναι η εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ΑμΣΚΠ σε όλο το φάσμα των αναγκών τους καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης για τα έτη 2020-2022 είναι “MS Connections” (συνδέσεις στην ΠΣ). Το μότο της καμπάνιας είναι «Εγώ συνδέομαι, Εμείς συνδεόμαστε». Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας ο ΣΑμΣΚΠ Αττικής δημιούργησε και έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης (Facebook, YouTube) μικρά γραφιστικά video που απεικονίζουν  τα κοινωνικά εμπόδια που οδηγούν τους ανθρώπους που πάσχουν από ΠΣ σε μοναξιά και κοινωνική απομόνωση.

Επίσης ακόμη μια δράση του συλλόγου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαΐου με την διεξαγωγή διαδικτυακής ημερίδας με θέμα <<Η συμβίωση με τη Πολλαπλή Σκλήρυνση εν μέσω πανδημίας>>. Την ημερίδα πλαισίωσαν καταξιωμένοι ομιλητές όπως ο Πνευμονολόγος κ. Χειλάς Γεώργιος, η καθηγήτρια Νευρολογίας-Νευροανοσολογίας ΑΠΘ κα Ευφροσύνη Κουτσουράκη καθώς και ο κ. Κέντρος Ζήκος ιατρός αποκατάστασης. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Νέα πυρκαγιά σε κτίριο της Novo Nordisk στην Κοπεγχάγη
Επιζώντες από καρκίνο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για καρδιαγγειακές νόσους και άλλους καρκίνους [μελέτη]