Θετική στον εμβολιασμό κατά της CoViD-19 παιδιών και εφήβων 15 έως 17 ετών και όσων παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών πάσχουν από υποκείμενο νόσημα, είναι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Η επιτροπή συνεδρίασε την Τρίτη και φάνηκε να συναινεί στη δυνατότητα εμβολιασμού και των εφήβων, με δεδομένο ότι οι έως τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή.
Έλαβε, επίσης, υπόψη πως η μετάλλαξη "Δέλτα" του ιού πλήττει ιδιαίτερα τους νεώτερους και τους μη εμβολιασμένους.
Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων θα είναι εθελοντικός και την ευθύνη για ταυτόν θα έχουν οι γονείς, ενώ σχετική γνωμοδότηση αναμένεται τις επόμενες μέρες.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιο πρόγραμμα ενδυνάμωσης είναι προτιμότερο
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: 2ο Οδοντιατρικό Forum και καμπάνια ενημέρωσης στα ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων