Η εταιρεία γενετικών δοκιμών Nonacus συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ για την ανάπτυξη ενός μη επεμβατικού τεστ ούρων για πιθανό καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Η δοκιμή θα αξιοποιήσει την τεχνολογία υγρής βιοψίας Nonavus παράλληλα με μια ομάδα βιοδεικτών που έχουν επικυρωθεί από ερευνητές του Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο της ουροδόχου κύστης του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.

Η Nonacus στοχεύει να ξεκινήσει τη δοκιμή για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης εντός 12 μηνών, με το τελικό προϊόν να περιλαμβάνει πρόσβαση σε λογισμικό βιοπληροφορικής που θα βοηθήσει στην ανάλυση.

Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει ότι το τεστ θα παρέχει υψηλή ευαισθησία σε όλα τα στάδια εξέλιξης της νόσου.

«Ενώ το ορατό αίμα στα ούρα πρέπει πάντα να διερευνάται, πάνω από το 80% των ανθρώπων που έχουν αιματουρία διαγιγνώσκονται με μη κακοήθεις καταστάσεις ή δεν έχουν ανωμαλία», δήλωσε ο Rik Bryan, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Καρκίνου της ουροδόχου κύστης στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ

«Δυστυχώς, το υπόλοιπο 20% θα χρειαστεί μια περαιτέρω επεμβατική διαδικασία για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση. Αυτό που απαιτείται είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη και συγκεκριμένη, μη επεμβατική δοκιμή που μπορεί να προσδιορίσει γρήγορα εκείνους που χρειάζονται βιοψία ", πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αναμένουμε ότι αυτή η συνεργασία θα προσφέρει καλύτερη φροντίδα και αποτελέσματα στους ασθενείς μειώνοντας τον αριθμό των επεμβατικών διαδικασιών, παρέχοντας έγκαιρη διάγνωση και επιταχύνοντας την πρόσβαση σε θεραπεία για άτομα με καρκίνο της ουροδόχου κύστης», σχολίασε ο Chris Sale, διευθύνων σύμβουλος της Nonacus.

Πηγές:
pharmatimes

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα