Η αύξηση στα κρούσματα, που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, έχει αρχίσει να φαίνεται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με χθεσινή ανάλυση του Iatronet, τον Ιούλιο έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές ασθενών με CoViD-19 στα νοσηλευτικά ιδρύματα κατά 247,3%.

Η πίεση ήταν ορατή κατά τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν", η οποία ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε στις 8 σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκου, προσήλθαν στην εφημερία 137 "ύποπτα" περιστατικά για λοίμωξη από κορωνοϊό.

Εισήχθησαν, τελικά, για νοσηλεία 31 ασθενείς, οι οποίοι βγήκαν θετικοί στον ιό. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 43 ασθενείς στις απλές κλινικές CoViD και 2 ασθενείς στη ΜΕΘ.

Η εικόνα έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει πως - πριν από 15 μέρες - οι προσελεύσεις ασθενών στην εφημερία δεν ξεπερνούσαν τις 25 και οι νοσηλευόμενοι ήταν συνολικά 8 ασθενείς στις απλές κλινικές και 1 στη ΜΕΘ CoViD.

Δημ.Κ.