"Καμπανάκι» για την μείωση των εμβολιασμών και τις περισσότερες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα έκρουσε ο Μάριος Λαζανάς, παθολόγος - λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας την Πέμπτη στον Σκάι, ο κ. Λαζανάς τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν προφανώς αναμενόμενη.

"Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή, πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι, αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα", είπε, εξηγώντας πως το στέλεχος Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματικό.

Παράλληλα, δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει:

"Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα", τόνισε.

"Κάθε μέρα, στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μία - δύο σε κάθε εφημερία τους, οι εισαγωγές αυξάνονται", πρόσθεσε παραθέτοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30 - 40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.

O καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ήδη, από ό,τι φαίνεται  το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας.

Πηγές:
Σκάι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα