Στα θετικά νέα που έρχονται από τη Σκωτία, αναφέρεται ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE) εκτιμά πως και η Ελλάδα θα τα καταφέρει, με ψυχραιμία, και κυρίως λιγότερο θόρυβο... Σε ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει τα εξής:

"Στη Σκωτία έχει αρχίσει να υποχωρεί η επίπτωση της παραλλαγής Δέλτα.

Οφείλεται αυτό στο γεγονός ότι δεν γίνονται πλέον πολλά τεστ; Μάλλον όχι, γιατί ταυτόχρονα με τα νέα κρούσματα (μπλε γραμμή) πέφτουν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία (κόκκινη γραμμή).

Με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων στη χώρα μας θα μπορέσουμε και εμείς να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της μετάδοσης της Δέλτα. Δεν πρόκειται να καταστραφούμε, ούτε να αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που συναντήσαμε στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Αυτό, όμως, με την προϋπόθεση πως θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Δηλαδή εάν εμβολιαστούμε και εάν παράλληλα τηρούμε τα γνωστά μέτρα Δημόσιας Υγείας.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σταματήσουν να επικοινωνούνται αντικρουόμενα μηνύματα. Δεν βοηθούν σίγουρα στο επίπεδο της συνοχής και της ενημέρωσης των πολιτών, και δεν βοηθούν ούτε στην υγειονομική αντιμετώπιση.

Η χώρα μας θα τα καταφέρει. Θα υπάρξουν απώλειες, αλλά μπορούμε να τις περιορίσουμε δραστικά. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε υπέρμετρη κινδυνολογία.

Χρειάζεται ψυχραιμία, και κυρίως λιγότερος ‘θόρυβος’, υλοποίηση των αυτονόητων και στοχευμένη ενημέρωση: με λίγα αλλά ουσιαστικά μηνύματα".