Μερικές φορές μπορεί να παρατηρήσουμε ότι τα ούρα μας είναι θολά. Και πολλές από αυτές τις φορές δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν, όμως, συμβαίνει τακτικά, και αν υπάρχουν και άλλα περίεργα συμπτώματα, ίσως είναι η ώρα να μιλήσετε με έναν ουρολόγο.

Βέβαια, ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα είναι γρήγορος και ιδιαίτερα φτηνός: Μια απλή γενική εξέταση ούρων μπορεί να προσφέρει πολλές πληροφορίες. Μέχρι τότε, ας δούμε κάποιες πιθανές αιτίες που τα ούρα σας βγαίνουν θολά.

 Ουρολοίμωξη

Είναι από τις πιο συχνές μολύνσεις που μπορούν να συμβούν, και αντιμετωπίζονται εύκολα. Τα θολά ούρα οφείλονται στην συσσώρευση λευκών αιμοσφαιρίων στην περιοχή. Άλλα συμπτώματα είναι η συχνή και επιτακτική ανάγκη για ούρηση, καθώς και η αίσθηση καψίματος όσο ουρείτε.

 Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Ιδιαίτερα τα χλαμύδια μπορούν να προκαλέσουν αυτό το σύμπτωμα, καθώς και πόνο κατά την ούρηση, εκκρίσεις από τα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, φαγούρα στα γεννητικά όργανα και ίσως πόνο χαμηλά στην κοιλιά.

 Πέτρες στα νεφρά ή στην ουροδόχο κύστη

Αν οι πέτρες έχουν αυξηθεί σε μέγεθος και δεν μπορούν να απομακρυνθούν με την ούρηση, θα το καταλάβετε όχι μόνο λόγω των θολών ούρων, αλλά και του ιδιαίτερα έντονου πόνου. Αυτές οι πέτρες μπορεί να κολλήσουν στην ουροδόχο κύστη, μπλοκάροντας όλο το σύστημα.

 Αφυδάτωση

Ναι, και η αφυδάτωση μπορεί να θολώσει τα ούρα μας. Αν δεν πίνουμε αρκετό νερό, ή αν πηγαίνουμε στην τουαλέτα πολύ συχνά και δεν ανανεώνουμε το νερό που χάνουμε με την ούρηση, μπορούμε να αφυδατωθούμε και ένα από τα πιθανά συμπτώματα (εκτός από την χαρακτηριστική αίσθηση ζάλης) είναι τα θολά ούρα.

 Ανάδρομη εκσπερμάτιση

Η ανάδρομη εκσπερμάτιση είναι όταν ένας άνδρας έρχεται σε οργασμό αλλά δεν απελευθερώνει σπέρμα – ή τουλάχιστον όχι όλο το σπέρμα που ήταν να απελευθερωθεί. Η ουροδόχος κύστη κλείνει κατά την διάρκεια του οργασμού, αλλά αν παραμείνει σπέρμα εσωτερικά, υπάρχει η πιθανότητα να προχωρήσει προς τα μέσα, στην κύστη. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, ούτε πόνος, και απλώς θα παρατηρήσετε πως τα ούρα σας είναι κάπως πιο θολά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας