Πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 μία ακόμη διαδικτυακή Ημερίδα «Βήματα Ασθενών» του iatronet.gr. Η ημερίδα θα αφορά τον Αιματολογικό Καρκίνο, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία του.

Στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών τους για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με αιματολογικό καρκίνο και παράλληλα η ενίσχυση του ρόλου των Συλλόγων Ασθενών στη μετά την πανδημία εποχή.

Η ημερίδα διεξάγεται σε μία εποχή όπου η πανδημία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους ογκολογικούς ασθενείς.

Το iatronet.gr με τις ημερίδες "Βήματα Ασθενών" προσπαθεί να παρουσιάσει και να καταγράψει τα προβλήματα αυτά που αυτή την φορά αφορούν τους ασθενείς με αιματολογικό καρκίνο.  

Τα προβλήματα είναι πολλαπλά και ασφαλώς δεν μπορούν να επιλυθούν τόσο εύκολα.

Με τις ημερίδες όμως σαν αυτή του Σαββάτου που θα έχει γενικό τίτλο "Αίμα και καρκίνος: η "κόκκινη γραμμή" καταβάλλεται προσπάθεια να εστιαστεί το ενδιαφέρον τόσο στην αντιμετώπιση του αιματολογικού καρκίνου όσο και στις νέες θεραπευτικές πρακτικές. Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των αιματολογικών καρκίνων έχει βέβαια και η ψυχολογική υποστήριξη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προσκεκλημένοι στην ημερίδα είναι καταξιωμένοι γιατροί, ειδικοί σε θέματα ψυχικής Υγείας αλλά και κοινωνικοί λειτουργοί  που θα ενημερώσουν διεξοδικά για όλες τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν την διαχείριση και αντιμετώπιση της προαναφερόμενης νόσου, καθώς και ασθενείς  που θα καταθέσουν την εμπειρία τους στο ευρύ κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ημερίδα θα υπάρξει ειδική ενότητα με τίτλο "Χρυσός Σεπτέμβρης" για τα παιδιά και τους εφήβους που νοσούν με καρκίνο.

Ο αιματολογικός καρκίνος είναι επικίνδυνος για την υγεία όχι όμως και ανίκητος. Τα νέα επιστημονικά δεδομένα ανοίγουν τον δρόμο για νέες σύγχρονες θεραπείες. Πάνω απ΄όλα όμως οι ασθενείς έχουν φωνή που πρέπει να ακουστεί. 

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή και παρακολουθήστε ζωντανά την διαδικτυακή ημερίδα του iatronet.gr το Σάββατο 18/9. 

Για το πρόγραμμα και την παρακολούθηση της ημερίδας πατήστε εδώ 

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Κ.Ε.Φ.Ι. και της ΑΜΚΕ «Καρκινάκι».

Χορηγοί είναι οι εταιρείες GENESIS Pharma, Takeda, BΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Covid: Απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη
Τι προκαλεί ο κλιματισμός στο σώμα σας
Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης» η Θεσσαλία