Στο πλαίσιο της εφαρμογής των πιο καινοτόμων μεθόδων με στόχο τα βέλτιστα αποτελέσματα στην επίτευξη κυήσεων, η Institute of Life - ΙΑΣΩ ανακοίνωσε τη γέννηση των πρώτων δύο παιδιών στην Ελλάδα μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Οι εφαρμογές Τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης αποτελούν την πλέον υποσχόμενη μορφή σύγχρονης τεχνολογικής υποστήριξης και αναμένεται να αποκτήσουν κυρίαρχο ρόλο τα επόμενα χρόνια και στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Αξιολογούν ένα μεγάλο μέρος των χαρακτηριστικών κάθε εμβρύου μη ορατών στο ανθρώπινο μάτι και βοηθούν στην επιλογή του εμβρύου με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εμφύτευσης, στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας ,με ποσοστό ακρίβειας που αγγίζει το 92,5%.

Τα συστήματα αυτά  αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για τους έμπειρους εμβρυολόγους και ιατρούς και βοηθούν ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις Υποβοηθούμενες Αναπαραγωγής. Ο συνδυασμός της εμπειρίας, του επαγγελματισμού και της προσήλωσης των ειδικών, με την αξιοποίηση των πρωτοπόρων τεχνολογικών συστημάτων είναι αυτός που φέρνει τα κορυφαία και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι, η Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ έχει συνάψει συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης Κλινικό Εμβρυολόγο Dr. Jacques Cohen, αποτελώντας την πρώτη μονάδα στην Ελλάδα που καινοτομεί με την εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence) στο χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Το Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης ERICA (Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm), που πρώτη στην Ελλάδα έφερε η Institute of Life–ΙΑΣΩ σε συνεργασία με την ομάδα του Jacques Cohen, μέσω της συλλογής μεγάλου όγκου δεδομένων, ανάλυσης εικόνας και έξυπνου λογισμικού, βοηθά στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας των ζευγαριών.

Με τη γέννηση των δύο πρώτων παιδιών στην Ελλάδα χάρη στους ειδικούς της και την ικανότητά τους για σωστή χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού, η Institute of Life καταφέρνει να εκπληρώνει τον απώτερο στόχο-όραμά της που δεν είναι άλλος παρά να αποτελεί συνώνυμο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.