Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμεινε ο σύλλογος των εργαζομένων στον ΕΟΦ από τη συνάντηση που είχε χθες με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Και τα καλά πρέπει να λέγονται, μας ανέφερε εργαζόμενος που ήταν στη συνάντηση, τονίζοντας ότι πέρα από το καλό κλίμα, φάνηκε ότι υπάρχει διάθεση να βρεθεί λύση στα προβλήματα του Οργανισμού που μετρούν πολλά χρόνια. 

Στη συνάντηση ήταν ο υπουργός υγείας, Α. Πλεύρης και 6 από τα 7 μέλη του Συλλόγου των εργαζομένων, ενώ πριν από αυτή την συνάντηση ο υπουργός είχε μιλήσει με τη διοίκηση του ΕΟΦ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι πράγματι πρέπει να δημιουργηθεί εκ νέου το Οργανόγραμμα του Οργανισμού, προκειμένου να καλύπτει τις τωρινές ανάγκες που υπάρχουν, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως αυξημένες και λόγω  Covid. Πράγματι, μας επεσήμανε εργαζόμενος αυτό πρέπει να γίνει άμεσα , καθώς ο ΕΟΦ λειτουργεί με οργανόγραμμα του 1989. Αρα, κατά την πηγή μας, πρέπει η διοίκηση εσωτερικά να προχωρήσει στη δημιουργία και εφαρμογή του νέου οργανογράμματος. Από τη στιγμή που θα υλοποιηθεί αυτό και σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο εργαζόμενος, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα προκηρυχθούν θέσεις μέσω του ΑΣΕΠ εντός του 2022. 

Οσον αφορά το θέμα της τηλεργασίας, ο κ. Α. Πλεύρης, ανέφερε ότι η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα είναι μέλημα της κυβέρνησης, όμως επειδή η πανδημία είναι σε εξέλιξη πρέπει να τηρούνται τα υγιειονομικά πρωτόκολλα στο ακέραιο διασφαλίζοντας την ανθρώπινη υγεία. 

Τέλος, στο θέμα των μισθολογικών τόνισε ο Υπουργός, ότι θα δει και τι ισχύει σε άλλους εποπτευόμενους φορείς και θα επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις το αμέσως προσεχές διάστημα.
 
 
 
 


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα