Η αγορά των stent έχει τεράστιες δυνατότητες λόγω της παρουσίας πολλών παικτών που αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογίες. Οι εξελίξεις στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας σε συνδυασμό με την πρόοδο των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών έχουν επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητες των θεραπευτικών εφαρμογών των στεντ.

Η παγκόσμια αγορά στεντ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 16.666 εκατ. δολ. το 2022. Το 2015, τα στεφανιαία στεντ ήταν το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς από άποψη αξίας, ενώ τα περιφερειακά στεντ ήταν το κυρίαρχο τμήμα της αγοράς όσον αφορά τον όγκο. 

Οπως αναφέρει η έρευνα, το βιοαπορροφήσιμο stent αναμένεται να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς, σημειώνοντας άνοδο κατά 37,2%. Οι κύριοι παράγοντες που θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη αυτή είναι ότι μπορούν να απορροφηθούν εύκολα από τον οργανισμό και δεν προκαλούν επαναστένωση/θρόμβωση.

Το μεταλλικό βιο- υλικό είναι το κυρίαρχο τμήμα της αγοράς, λόγω της οικονομικής του αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητάς του στην αγγειακή επούλωση που επιτυγχάνει σε σύγκριση με άλλα στεντ. Ωστόσο και τα Φυσικά βιο-υλικά όπως τα ζωικής ή φυτικής προέλευσης έχουν επιδείξει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των συνθετικών βιο- υλικών. Αυτά είναι βιοσυμβατά, μη τοξικά, μπορεί επίσης να φέρουν συγκεκριμένες θέσεις δέσμευσης πρωτεϊνών και άλλα βιοχημικά σήματα που μπορεί να βοηθήσουν στην επούλωση ή την ενσωμάτωση των ιστών.

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν τη μεγαλύτερη πελατειακή βάση για εμφυτεύματα stent. Ωστόσο, αυτές οι περιοχές αποτελούν μόνο το 17% του παγκόσμιου πληθυσμού,  ενώ η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αποτελεί περίπου το 56,4% του πληθυσμού (στοιχεία του 2015). 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο πληθυσμός της Τρίτης Ηλικίας στις αναπτυσσόμενες χώρες προβλέπεται να αυξηθεί κατά 250% μεταξύ του 2010 και του 2050, σε σύγκριση με το 71% στις ανεπτυγμένες χώρες. Αυτό αναμένεται να αυξήσει τη βάση ασθενών σε αυτές τις περιοχές. Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά στεντ το 2015 και αναμένεται να διατηρήσει αυτή την τάση καθ' όλη την περίοδο πρόβλεψης. Αυτό αποδίδεται στην αυξανόμενη συχνότητα καρδιακής ανεπάρκειας, στην αλλαγή του τρόπου ζωής, στις βελτιωμένες πολιτικές αποζημίωσης και στη μεγαλύτερη υιοθέτηση προηγμένων στεντ στην περιοχή.

Οι σημαντικότεροι βασικοί παίκτες στην αγορά είναι οι: Abbott, B. Braun Melsungen AG, Biotronik SE & Co KG, Boston Scientific Corporation, C.R. Bard, Inc., Elixir Medical Corporation, Medtronic plc, Microport Scientific Corporation, STENTYS S.A. και Terumo Corporation.

Πηγές:
www.einpresswire.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη