Γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με απώλεια μυϊκής μάζας είναι λιγότερο πιθανό να έχουν εξάψεις λόγω εμμηνόπαυσης, αναφέρει νέα έρευνα.

Η σαρκοπενία είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν με την ηλικία και ηλικιωμένες έχουν αυξημένο κίνδυνο λόγω ορμονικών αλλαγών μετά την εμμηνόπαυση. Η σαρκοπενία οφείλεται και σε άλλα αίτια.

Υπάρχει γνωστή σχέση μεταξύ απώλειας μυϊκής μάζας και εμμηνόπαυσης αλλά η σχέση μεταξύ σαρκοπενίας και συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις, είναι λιγότερο σαφής.

Η νέα έρευνα έγινε σε 300 γυναίκες από την Κορέα, ηλικίας 40 έως 65.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Dr. Hyuntae Park, εξέτασαν τη σχέση μεταξύ σωματικής σύστασης και εξάψεων, καθώς και άλλων συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι εξάψεις είναι λιγότερο συχνές σε γυναίκες με σαρκοπενία. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Menopause.

Η Dr. Stephanie Faubion, δήλωσε ότι τα νέα ευρήματα είναι σημαντικά, δεδομένης της γήρανσης του πληθυσμού και των σχέσεων μεταξύ σαρκοπενίας σε ηλικιωμένες και μειωμένης κινητικότητάς, αυξημένου κινδύνου πτώσεων και μειωμένης υγείας και ποιότητας ζωής.

Ηλικιωμένες με απώλεια μυϊκής μάζας έχουν αυξημένο κίνδυνο μειωμένης κινητικότητας και ποιότητας ζωής, καρδιοπάθειας και τραυματισμών λόγω πτώσεων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας