Η κινητή εμβολιαστική μονάδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας σταθμεύει στην πλατεία Αριστοτέλους την ερχόμενη Παρασκευή και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης καλεί τους καταναλωτές να συνδυάσουν τη βόλτα τους στην αγορά με τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19.

Η αυξημένη κινητικότητα που αναμένεται να παρατηρηθεί λόγω των προσφορών της Black Friday οδήγησε στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η μονάδα θα βρίσκεται απέναντι από το καφέ Ολύμπιον, από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα και με το σύνθημα "COVID Free Life" θα απευθύνεται στους πολίτες κάθε ηλικίας που επιθυμούν να κάνουν την πρώτη ή την τρίτη δόση του εμβολίου. 

Πιεστικές εφημερίες, πολλοί διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Η τάση σταθεροποίησης στον αριθμό των κρουσμάτων δεν αντικατοπτρίζεται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία εξακολουθούν να δέχονται ασφυκτική πίεση σε κάθε εφημερία, ενώ αυξάνονται συνεχώς και οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, καθώς οι κλίνες εντατικής είναι πλήρεις επί εδβομάδες.

Το πρωί της Δευτέρας η εφημερία στο ΑΧΕΠΑ ολοκληρώθηκε με 40 εισαγωγές επιβεβαιωμένων ασθενών με COVID-19 και άλλες 12 υπό διερεύνηση, ενώ 8 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στο Παπαγεωργίου που παρέλαβε τη «σκυτάλη» η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, με 19 διασωληνωμένους σε χώρους χειουργείων, ανάνηψης και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Διψήφια αύξηση νοσηλειών σε μια εβδομάδα

Αύξηση κατά 11,2% στις νοσηλείες σε απλές κλίνες COVID-19 και 6% στους διασωληνωμένους καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα σε Μακεδονία και Θράκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι δύο Υγειονομικές Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας (3η και 4η ΥΠΕ), στα 28 νοσοκομεία νοσηλεύονται την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου συνολικά 1.217 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες, έναντι 1.095 την προηγούμενη Δευτέρα, 15 του μηνός. Οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ αυξήθηκαν από 167 σε 177 στο ίδιο διάστημα, ενώ άλλοι 113 ασθενείς νοσηλεύονται με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
ΚEΘΕΑ Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’