Το πέμπτο κύμα λοιμώξεων από κορωνοιό στη Γαλλία αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση την Κυριακή. Τα νέα ημερήσια περιστατικά σχεδόν διπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα

Ο μέσος όρος νέων περιστατικών για το εφταήμερο έφτασε το Σάββατο τα 17.153 αυξημένο έναντι 9.458 μια εβδομάδα νωρίτερα, με άνοδο 81 %.

Το πέμπτο κύμα ξεκινά με αστραπιαία ταχύτητα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabrial Attal.

Η τελευταία αύξηση εφταημέρου είναι τριπλάς.ια από το μέσο όρο αύξησης των περιστατικών των προηγούμενων 3 εβδομάδων- που δείχνει εκθετική αύξηση των λοιμώξεων

Επι του παρόντος, η άνοδος στις λοιμώξεις δεν έχει οδηγήσει σε μαζική εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία, με τις Αρχές να αποδίδουν τον περιορισμένο αριθμό των ασθενών στις ΜΕΘ στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμών στη χώρα, που φαίνεται πολύ αποτελεσματικός έναντι των πιο επικίνδυνων μορφών της COVID.

Το Σάββατο, τα νοσοκομεία ανέφεραν  7.974 COVID ασθενείς σε αυτά, με 1.333 από αυτούς σε ΜΕΘ έναντι 6.500 και 1.000, αντίστοιχα πριν ένα μήνα.

Ο Attal δήλωσε ότι υπάρχει πολύ ισχυρή αύξηση των λοιμώξεων, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι στη Γαλλία υπάρχει πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη. Φαίνεται πως προπορευόμαστε έναντι των γειτόνων όσων φορά τις ενισχυτικές δόσεις, σημείωσε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις