Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης (15-21 Νοεμβρίου), διοργανώνει διαδικτυακά αυτή την Κυριακή 28 Νοεμβρίου Ημερίδα με θέμα: «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον». Την Ημερίδα έχει προσκληθεί να χαιρετίσει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση στη χώρα μας καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις στο άμεσο μέλλον, στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον της μετά-covid εποχής. Παράλληλα, η έλευση καινοτόμων θεραπειών και η προοπτική μεταμόσχευσης πνεύμονα, που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν άπιαστο όνειρο για τους πάσχοντες από Κυστική Ίνωση, δίνει νέες ελπίδες στους ασθενείς και τις οικογένειες τους. 

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες που θα πλαισιώσουν την Ημερίδα, καλούνται να δώσουν, μεταξύ άλλων, απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • Ποια είναι τα δεδομένα της παρακολούθησης των ασθενών με Κυστική Ίνωση στη μετά-COVID εποχή;
  • Ποιες είναι οι νέες θεραπείες για την Κυστική Ίνωση και ποια η επίδρασή τους στους ασθενείς;
  • Ποιες οι εξελίξεις στις μεταμοσχεύσεις πνεύμονα στη χώρα μας;

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν και ειδικά θέματα που αφορούν τους ασθενείς, όπως φυσικοθεραπεία, άσκηση, διατροφή και ψυχολογικές παράμετροι της νόσου, από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλίες εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, που θα περιγράψουν τις εμπειρίες τους και τον αγώνα που δίνουν για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες μιας σοβαρής νόσου, αλλά και τις προσπάθειές τους για βελτίωση των συνθηκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό. 

Για να κάνετε εγγραφή και να παρακολουθήσετε την Ημερίδα, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.

Εδώ θα βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00μμ.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Ευαγγελισμός": Επεισόδιο μεταξύ του υποδιοικητή και γιατρών στην εφημερία
Χαμηλή τεστοστερόνη και στυτική δυσλειτουργία: Σχετίζονται;
Είχε δίκιο ο Έλον Μασκ για την πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας;