Έρευνα του University of Turku, εξέτασε τη σχέση μεταξύ διατροφικής πρόσληψης και έναρξης διαβήτη κύησης σε 351 υπέρβαρες ή παχύσαρκες.

Η διατροφική πρόσληψη υπολογίστηκε από ημερολόγια τροφίμων με βάση 2 τάσεις- μια πιο υγιεινή και μια πιο ανθυγιεινή.

Η Lotta Pajunen δήλωσε οτι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι το να ακολουθεί κάποια γυναίκα υγιεινή διατροφή στην αρχή της εγκυμοσύνης μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κύησης.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι υψηλότερος διατροφικός δείκτης φλεγμονής συνδεόταν με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κύησης.

Επιπλέον, υψηλότερη κατανάλωση λιπαρών και ιδιαίτερα κορεσμένων, συνδεόταν με διαβήτη κύησης.

Αρκετές μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα για να εξετάσουν τη διατροφική πρόσληψη στην αρχή της κύησης. Αυτές οι αναλύσεις αποκάλυψαν ότι διατροφή που προάγει την υγεία συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο διαβήτη κύησης.

Η Kirsi Laitinen, δήλωσε ότι η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, μούρων και προϊόντων ολικής άλεσης, καθώς και ακόρεστων λιπαρών, είναι πολύ σημαντική. Αυτές οι ουσίες και οι τροφές μειώνουν τη φλεγμονή και επομένως τον κίνδυνο διαβήτη κύησης. Οι μητέρες με επιπλέον κιλά ή παχυσαρκία πριν την κύηση πιθανόν ωφελούνται από διατροφική καθοδήγηση στην αρχή της κύησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα παιδιά εισάγονται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή
Η νόσος Αλτσχάιμερ εμφανίζεται στους περισσότερους ανθρώπους με σύνδρομο Down και εξελίσσεται ταχύτερα
Οι  βέλτιστοι τρόποι προσέγγισης, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών