Γεωμετρικά αυξάνονται μέρα με την μέρα οι πιέσεις να βρεθεί λύση με τα Μοριακά Τεστ (PCR) και συγκεκριμένα με την τιμή τους. Μολονότι αναγνωρίζεται ότι η πτώση από τα 60 ευρώ στα 47 ευρώ είναι μεγάλη, κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον μείωση και χωρίς αυτό να έχει κάποια αρνητική συνέπεια στην παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών. 

Ισως για το γεγονός των πιέσεων να φταίνε οι φήμες, ότι το κόστος των αντιδραστηρίων κυμαίνεται από 10 έως 15 ευρώ. Ακόμα και οι leader που τα διαθέτουν τα πωλούν -τιμή χονδρικής- στα 11,5 ευρώ. Τώρα βέβαια, από την άλλη, υπάρχει και το εργατικό κόστος και το λειτουργικό κόστος και βεβαίως υπάρχει και η αμοιβή του επιστήμονα που δεν πρέπει κατά γενική ομολογία να περικόπτεται. 

Στα κόστη θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το μηχάνημα επεξεργασίας των δειγμάτων που μπορεί να φτάνει και τα 50.000 ευρώ. Βεβαίως, και σε αυτή την περίπτωση, του μηχανήματος δηλαδή, υπάρχει ο αντίλογος που λέει ότι τουλάχιστον οι μεγάλες αλυσίδες παίρνουν δωρεάν το μηχάνημα από την εταιρεία που τις προμηθεύει με αντιδραστήρια, με τη δέσμευση να αγοράζουν αποκλειστικά από αυτήν αντιδραστήρια και να πετυχαίνουν ένα αριθμό (συγκεκριμένο) επεξεργασίας δειγμάτων. 

Ολα δείχνουν ότι η πορεία της τιμής των μοριακών τεστ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της πανδημίας. 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA