Για πέμπτη μέρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος, εκτός ΜΕΘ, με κορωνοϊό, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος.

Ο 78χρονος διασωληνώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Κρατικό της Νίκαιας και δεν έχει ακόμη διακομιστεί σε κρεβάτι ΜΕΘ CoViD, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο Βασίλης Μποτίνος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1944, στον Βόλο. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον τοπικό Ολυμπιακό, όπου αγωνιζόταν ως σέντερ φορ. Το 1964, αφού προηγουμένως είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου, με 19 γκολ σε 29 αγώνες, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς, παρά το ενδιαφέρον για την απόκτησή του από τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή.

Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε με επιτυχία ως εξτρέμ και παρέμεινε μέχρι το 1971, όταν ένας σοβαρός τραυματισμός καθώς και εξωγηπεδικές παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων, έβαλαν πρόωρα τέρμα στην καριέρα του.

Υπήρξε 12 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας πετυχαίνοντας 3 τέρματα από το 1967 μέχρι το 1969.

Επίσης, κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1968 και 1969.

Δεκάδες εκτός ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δεκάδες είναι οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής.

Μεταξύ αυτών, 9 είναι στο "Γ. Γεννηματάς", 6 στο Κρατικό της Νίκαιας, 1 στο "Τζάνειο", 4 στο "Θριάσιο", 1 στο "Αμαλία Φλέμιγκ", 2 στο "Σισμανόγλειο" και 4 στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει στους αρμόδιους το εξής ερώτημα: "Πόσες διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έκανε το ΕΚΑΒ προς νοσοκομεία που διέθεταν άδειες κλίνες ΜΕΘ το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη, με τον χαμό που γινόνταν στους δρόμους και τα νοσοκομεία λόγω χιονιού"; 

Σημειώνει πως οι διακομιδές ήταν πολύ λιγότερες. Αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση του ΚΑΤ, το οποίο διαθέτει μεν 44 κλίνες ΜΕΘ CoViD, αλλά αποκλείστηκε από την πρώτη μέρα του καιρικού φαινομένου "Ελπίς".

Δημ.Κ.

Πηγές:
ΠΟΕΔΗΝ, Βικιπαίδεια

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]