Oταν το Εμείς θριαμβεύει, γίνονται θαυμάσια πράγματα. Στο πλαίσιο αυτό, μάθαμε ότι 96 νέα ατομικά σπιρόμετρα θα διαθέσει δωρεάν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης για το τρέχον έτος, στηρίζοντας τις προσπάθειες των Μονάδων Κυστικής Ίνωσης για ανάπτυξη της τηλεϊατρικής (telemedicine). Τα σπιρόμετρα θα διατεθούν σε ασθενείς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν σπιρόμετρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας στο πλαίσιο της καμπάνιας “Απεριόριστη Ανάσα”, ο Σύλλογος είχε πάρει την πρωτοβουλία και είχε δωρίσει τα προηγούμενα έτη 194 ατομικά σπιρόμετρα σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση σε όλη την Ελλάδα, με προτεραιότητα στους πιο επιβαρυμένους αναπνευστικά, για την απομακρυσμένη ιατρική παρακολούθησή τους και την αυτοδιαχείριση της νόσου με ταυτόχρονη προστασία από τις νοσοκομειακές επισκέψεις.

Με τα ατομικά σπιρόμετρα οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τακτικά την απαραίτητη εξέταση της σπιρομέτρησης απομακρυσμένα από το σπίτι τους, αποφεύγοντας έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο τις επισκέψεις στα νοσοκομεία, για την προστασία τους από τον κορωνοϊό αλλά και τις νοσοκομειακές μικροβιακές επιμολύνσεις, όπως γίνεται και στο εξωτερικό.

Αντε και στους 790 καταγγεγραμμένους ασθενείς με κυστική ίνωση στην Ελλάδα.. Μπράβο στον Σύλλογο, μπράβο και στη θυγατρική πολυεθνικής που δώρισε τα 96 σπιρόμετρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή