Ένας μέσος άνθρωπος αναπνέει περίπου 28.000 φορές μέσα σε μια ημέρα. Η αναπνοή είναι μια κίνηση που μας προκύπτει φυσικά και πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της. Η ρινική συμφόρηση, δυσκολεύει την καθημερινότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. 

Ποιες είναι οι βασικές αιτίες της ρινικής συμφόρησης; 

Η βουλωμένη μύτη μπορεί να κρύβει πολλές αιτίες, η πιο συχνή από τις οποίες είναι το κρυολόγημα και οι εποχικές αλλεργίες (αλλεργική ρινίτιδα). Η ρινική συμφόρηση δυσκολεύει την αναπνοή, οδηγεί στη συσσώρευση παχύρρευστης βλέννας, δημιουργεί συχνή επιθυμία για φύσημα της μύτης, διαταράσσει τον ύπνο και προκαλεί ροχαλητό.

Επιπλέον, η ρινική συμφόρηση μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας, επηρεάζοντας τη λειτουργικότητά μας σε απλές δραστηριότητες όπως η εργασία, η άθληση και η διασκέδαση. Η αντιμετώπιση του προβλήματος με τα κατάλληλα μέσα είναι αναγκαία, ώστε να ανακουφιστούμε άμεσα από τα συμπτώματα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με ευκολία στις ανάγκες της καθημερινότητάς μας.  

Ο ρόλος της μύτης στην αναπνοή  

Η ρινική κοιλότητα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στη λειτουργία της αναπνοής. Εκτός από την εισπνοή και εκπνοή, η μύτη είναι ένα όργανο που συμβάλλει καταλυτικά στο φιλτράρισμα του εισπνεόμενου αέρα, ενώ αποτελεί τον φυσικό μηχανισμό άμυνας για μικρόβια, ιούς και γύρη. 

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι η διατήρηση της υγείας της μύτης σημαίνει ότι η διαδικασία της αναπνοής πραγματοποιείται χωρίς εμπόδια ή επιπλοκές που να δυσκολεύουν τις λειτουργίες της.  

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βουλωμένη μύτη άμεσα και αποτελεσματικά; 

Η εξατομικευμένη φροντίδα και ο σωστός καθαρισμός της μύτης σε καθημερινή βάση, είναι η πρώτη μας ασπίδα προστασίας για τη διατήρηση της αναπνοής χωρίς προβλήματα.

Τo φυσικό ρινικό spray Otrimer της οικογένειας προϊόντων Otrivin, μπορεί να συμβάλλει στο να έχουμε καθημερινά και φυσικά, ελεύθερη αναπνοή. Το Otrimer είναι ένα 100% φυσικό ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού, το οποίο καθαρίζει άμεσα τη ρινική κοιλότητα και δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της περίσσειας βλέννας και των αλλεργιογόνων, όπως είναι η σκόνη και η γύρη. Με 1 έως 2 ψεκασμούς την ημέρα σε κάθε ρουθούνι, το ρινικό σπρέι Otrimer ενισχύει τη φυσική λειτουργία της μύτης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμό τις ημέρες που οι ανάγκες καθαρισμού είναι αυξημένες.  

Απολαύστε την κάθε στιγμή ξεχωριστά και αφήστε το Otrimer, από τους παραγωγούς του Otrivin, να φροντίσει την αναπνοή και την υγεία σας άμεσα και φυσικά! 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο βόλει
ΕΕ: Ενιαίοι κανόνες για καλύτερη προστασία σκύλων και γατών
Φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα φάνηκε πως καταστέλλει την εξέλιξη του διαβήτη τύπου 1 [μελέτη]