Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω, και το πρόσωπό μας (μαζί με τον λαιμό και τα χέρια) είναι το σημείο εκείνο που το πέρασμα του χρόνου αφήνει χαρακτηριστικά το σημάδι του. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, αν όχι για να αντιστρέψουμε, για να μειώσουμε έστω αυτά τα σημάδια γήρανσης;

Η σωστή διατροφή

Όπως είναι λογικό, η σωστή διατροφή φροντίζει τον οργανισμό μας γενικότερα, και αυτό συνεπάγεται και την επιδερμίδα μας. Οι τροφές που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες (δημητριακά ολικής άλεσης), καλά λιπαρά (ψάρια) και αντιοξειδωτικά (φρούτα) είναι οι καλύτερες για την επιδερμίδα μας.

Οι σωστές βιταμίνες

Οι περισσότερες κρέμες για το πρόσωπο περιέχουν βιταμίνες C και Ε. Και ενώ η τοπική τους χρήση είναι καλή, πρέπει να φροντίζουμε να λαμβάνουμε αυτές τις δύο σημαντικές βιταμίνες και σε αρκετές ποσότητες εσωτερικά. Οι ξηροί καρποί και τα φρούτα είναι ό,τι καλύτερο για αυτό.

Η γυμναστική βοηθά πολύ

Η αερόβια άσκηση, σε συνδυασμό με τις ασκήσεις με βάρη, είναι ο καλύτερος τρόπος να νιώθουμε πιο νέοι και δυνατοί. Και μπορεί αυτό να ισχύει κατά βάση για το πώς αισθανόμαστε το σώμα μας εσωτερικά, η επίδραση της γυμναστικής στην επιδερμίδα όμως δεν είναι αμελητέα: Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος λόγω της γυμναστικής, θα κάνει το δέρμα μας πιο υγιές και λαμπερό.

Αρκετός (αλλά και σωστός) ύπνος

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για να νιώσουμε ξανά φρέσκοι, και είναι σημαντικό να κοιμόμαστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Πολύ σημαντικό είναι επίσης και το πώς κοιμόμαστε: Αν κοιμάστε στην ίδια πλευρά για χρόνια, το πρόσωπό σας είναι λογικό να έχει περισσότερες ρυτίδες από την πλευρά που αγγίζει το μαξιλάρι. Δοκιμάστε αν σας βολεύει να κοιμάστε ανάσκελα.

Προσοχή με τον ήλιο

Χρειαζόμαστε καθημερινά έκθεση στον ήλιο, για να συνθέσει ο οργανισμός μας τις απαραίτητες ποσότητες βιταμίνης D. Αυτό όμως χρειάζεται προσοχή. Με δέκα λεπτά στον ήλιο, είμαστε καλυμμένοι. Για οτιδήποτε παραπάνω, θα ήταν καλό να φοράτε καπέλο, γυαλιά και αντηλιακό. Το αντηλιακό είναι καλή ιδέα ακόμα και για τους χειμερινούς μήνες, καθώς η συννεφιά δεν σταματά τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου από το να μας φτάσουν και να προκαλέσουν περισσότερη ζημιά στο δέρμα μας.

Βραδινή φροντίδα

Αν βάφεστε, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε το πρόσωπό σας το βράδυ, για να μην μπλοκάρουν οι πόροι σας. Επίσης, η απολέπιση είναι πολύ καλή ιδέα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα καθημερινά.

Καλές συνήθειες

Το αλκοόλ και- ειδικά -το κάπνισμα καταστρέφουν την επιδερμίδα μας. Αν πίνετε τακτικά περισσότερο αλκοόλ από το επιτρεπτό, αυτό αντανακλάται στο πρόσωπο. Το κάπνισμα, από την άλλη, εκτός του ότι καταστρέφει την υγεία μας από κάθε πιθανή άποψη, δημιουργεί ρυτίδες γύρω από τα χείλη, οι οποίες εντείνονται με τα χρόνια.