Αμερικανοί ερευνητές υποδεικνύουν ότι οργανωτικοί και πειθαρχημένοι άνθρωποι ενδεχομένως είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ελαφρά νοητικά προβλήματα και προβλήματα μνήμης, ενώ οι πιο κυκλοθυμικοί ενδεχομένως έχουν αυξημένο κίνδυνο.

Η έρευνα  δημοσιεύτηκε στο  Journal of Personality and Social Psychology.

Η Dr. Sara Imarisio, του  Alzheimer's Research  στη Βρετανία, δήλωσε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων μνήμης είναι πολύπλοκος και πιθανόν αποτελεί μείγμα ηλικίας, γενετικών παραγόντων και τρόπου ζωής.

Δεν υπάρχει σίγουρός τρόπος για την πρόληψη της ελαφράς νοητκής εξασθένησης και γίνονται έρευνες για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την αιτία που ορισμένοι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλους.

Ενώ έρευνες παρατήρησης όπως αυτή μπορούν να είναι σημαντικές για την εύρεση τάσεων δεν μπορούν να αποδείξουν αιτιατή σχέση.

Η νέα έρευνα ενισχύει υπάρχουσες ενδείξεις για πιθανή σχέση μεταξύ τύπων προσωπικότητας και νοητικής εξασθένησης αλλά δεν κατανοούμε την αιτία.

Η ειδικός πρόσθεσε ότι οι καλύτερες τρέχουσες ενδείξεις λένε ότι το να μένει κάποιος σωματικά και ψυχικά ενεργός, το να μην καπνίζει, να ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή και να πίνει αλκοόλ σύμφωνα με τις οδηγίες, καθώς και η διατήρηση του σωματικού του βάρους, της χοληστερόλης και της πίεσης υπο έλεγχο είναι καλοί τρόποι που στηρίζουν την υγιή εγκεφαλική γήρανση.

Πηγές:
Journal of Personality and Social Psychology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι φάρμακα χρειάζονται οι άνθρωποι στο διάστημα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη
Η βιοποικιλότητα αυξάνει τα οφέλη στην ψυχική υγεία από τη φύση