Η καθημερινότητα δεν προσφέρει αρκετές ευκαιρίες να χαλαρώσουμε όσο θα θέλαμε. Και κάπου εδώ έρχεται η πολύ πρακτική μεριά μιας γιορτής όπως το Πάσχα: Ακόμα και αν δεν υπάρξει μια πολυπόθητη άδεια, έχουμε τέσσερις ημέρες αργίας. Τα πάντα χαλαρώνουν, το ίδιο και εμείς.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές αν αυτό το Πάσχα σάς βρίσκει πιο καταπονημένους από ό,τι περιμένατε, και με μεγάλη ανάγκη απλώς να ξεκουραστείτε.

Το οικογενειακό τραπέζι μπορεί να γίνει και χωρίς στρες

Ειδικά αν σκεφτούμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο φόβος του κορωνοϊού, και κυρίως για τους ηλικιωμένους. Έπειτα, σε πολλές περιπτώσεις ένα οικογενειακό τραπέζι καταλήγει να είναι ένας ακόμα τρόπος να αγχωνόμαστε, ακόμα και στις αργίες. Αν δεν θέλετε να χάσετε την ευκαιρία να δείτε κοντινά σας άτομα, μπορείτε να κανονίσετε μία επίσκεψη χωρίς την έξτρα πίεση του φαγητού. Ή μπορείτε να αποφασίσετε να είστε μόνο καλεσμένος για φέτος, ή να φιλοξενήσετε πολύ λιγότερα άτομα. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που μπορείτε να σκεφτείτε, βάζοντας πάντα ως πρώτο κανόνα την ασφάλειά σας.

Τέσσερις μέρες αργίας είναι αρκετές για να κάνετε reset στον ύπνο σας

Αν ο ύπνος σας έχει υποφέρει λόγω του στρες και του φορτωμένου σας προγράμματος, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε να αλλάξετε συνήθειες και να θέσετε από την αρχή μια καλύτερη ρουτίνα. Δοκιμάστε να πέφτετε στο κρεβάτι και να κοιμάστε την ίδια ώρα, χωρίς υπερβολές στο ξενύχτι λόγω του ότι δεν έχετε αναγκαστικά να ξυπνήσετε νωρίς την επόμενη ημέρα. Σίγουρα, δεν είναι και η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά το σώμα σας και ο εγκέφαλός σας θα σας ευγνωμονούν.

Θυμηθείτε τα χόμπι σας

Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρίσκουμε χρόνο μέσα στην καθημερινότητα για να ασχολούμαστε τακτικά με όλα όσα μας ενδιαφέρουν. Ακόμα χειρότερα, για κάποιον άνθρωπο που νιώθει ότι χρειάζεται χόμπι, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ποτέ ο χρόνος για να το ξεκινήσει. Αν μη τι άλλο, έχετε μια ευκαιρία να πιάσετε ξανά κάτι που σας αρέσει και σας χαλαρώνει, είτε αυτό είναι να ζωγραφίζετε, είτε να κάνετε κάποιο άθλημα ή οποιαδήποτε άλλη ασχολία αγαπάτε.

Φάτε σωστά

Το γεγονός ότι οι πασχαλινές λιχουδιές είναι φορτωμένες με πολλές θερμίδες και λιπαρά δεν είναι κάτι που θα χρειαστεί να σας προκαλέσει περιττό στρες αν αποφασίσετε να παρευρεθείτε (ή να φιλοξενήσετε οι ίδιοι) σε ένα μεγάλο τραπέζι. Έχετε απλά στο νου σας το μέτρο, μιας και ούτως ή άλλως αυτές οι παχυντικές τροφές δεν είναι και κάτι που τρώμε κάθε εβδομάδα. Μην ξεχνάτε τα λαχανικά, και μην νιώθετε ενοχές για το ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουμε το φαγητό όταν υπάρχουν ξεχωριστές περιστάσεις.

Ώρα για σωστή προσωπική υγιεινή

Ένα παρατεταμένο ζεστό μπάνιο; Περισσότερη ώρα για να φροντίσετε το δέρμα σας; Περισσότερη ώρα για να καθαρίσετε τον χώρο σας όπως θα θέλατε; Οι ημέρες αργίας είναι ιδανικές για τέτοια πράγματα. Επειδή, πολύ αντικειμενικά, όταν κάνουμε δουλειά πάνω στον εαυτό μας, δεν νιώθουμε ακριβώς ότι περάσαμε την αργία μας δουλεύοντας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα