H Διεθνής Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (Multiple Sclerosis International Federation) έχει θεσπίσει την 30η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής (World MS Day) με στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας  (ΠΟΑμΣΚΠ) επέλεξε να τιμήσει την φετινή World MS Day με τη διοργάνωση ενός διήμερου Πανελλαδικού υβριδικού Συνεδρίου, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα στις 28 & 29 Μαΐου 2022, με θέμα: «Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση: Nέα δεδομένα - προκλήσεις - προοπτικές».
 
Η θεματολογία του Συνεδρίου θα κινηθεί γύρω από τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην ολιστική αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και με τη βοήθεια έγκριτων επιστημόνων  θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες - ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία - στη διαχείριση των συμπτωμάτων, τη φροντίδα και την αποκατάσταση. Ξεχωριστή ενότητα του Συνεδρίου έχει αφιερωθεί σε θέματα γονιμότητας, σεξουαλικών διαταραχών και ορθοκυστικών προβλημάτων των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://projector-web.gr/onetoone/gr/panellinio-synedrio-poamskp/content/proghramma-sinedrioy 

O σύνδεσμος για την δωρεάν εγγραφή https://projector-web.gr/onetoone/gr/panellinio-synedrio-poamskp/registration 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων