Τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει ο οργανισμός είναι πάρα πολλά, αλλά τα πιο συνηθισμένα από αυτά καλύπτουν μια πολύ μεγάλη γκάμα παθήσεων. Υπάρχουν όμως και συμπτώματα που είναι πιο συγκεκριμένα, και που μπορεί να τα αγνοήσουμε. Ας δούμε μια περιεκτική λίστα με πολλά παράξενα σημάδια και τι μπορεί να σημαίνουν.

Σκούρα σημεία στο λαιμό και στη μασχάλη

Αν υπάρχουν σημεία σε αυτές τις περιοχές που έχουν σκουρύνει, και η υφή τους είναι πιο βελούδινη, εξεταστείτε για διαβήτη τύπου 2, καθώς είναι σημάδι που μπορεί να εμφανιστεί μερικές φορές.

Τρίχες στο πηγούνι στις γυναίκες

Μπορεί να είναι σύμπτωμα συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, συνεπώς είναι καλό να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας.

Σπασμένα αγγεία στα μάτια

Αν παρατηρείτε συχνά να έχουν σπάσει αγγεία στα μάτια σας, μπορεί να είναι σημάδι υπέρτασης, ή διαβήτη.

Θέλετε να φάτε πάγο

Αν από το πουθενά σας έχει έρθει όρεξη να μασουλήσετε παγάκια, μπορεί να πάσχετε από αναιμία. Ένα ακόμα παράξενο σύμπτωμα αναιμίας είναι η επιθυμία να φάτε χώμα.

Τα μάτια σας εξέχουν

Είναι σημάδι προβλήματος με τον θυρεοειδή, ειδικά αν υπάρχουν και άλλα συμπτώματα όπως ανεξήγητη απώλεια βάρους και ευερεθιστότητα.

Έχετε κοντύνει

Αν ξαφνικά δείτε ότι έχετε χάσει 1-2 εκατοστά από το ύψος σας, αυτό μπορεί να είναι σημάδι οστεοπόρωσης, συνεπώς μιλήστε με τον γιατρό σας.

Τα ούρα σας είναι θολά

Τα σκοτεινά κίτρινα ούρα είναι σημάδι αφυδάτωσης, και τα σχεδόν διάφανα ούρα είναι σημάδι ότι ήπιατε πολύ νερό. Αν όμως είναι θολά ή πολύ σκοτεινά, μπορεί να υπάρχει κάποια πέτρα που να μπλοκάρει τα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης.

Τα κόπρανά σας είναι μαύρα

Υπάρχει περίπτωση να είναι αίμα, που σημαίνει ότι πρέπει να μιλήσετε αμέσως με τον γιατρό σας, καθώς μπορεί να είναι σημάδι πολλών κακών πραγμάτων, από έλκος μέχρι καρκίνο του παχέος εντέρου.

Τα κόπρανά σας είναι πράσινα

Μάλλον πρόκειται για κάποια μόλυνση, όπως σαλμονέλα. Μην ξεχνάτε πως οι τροφές με τεχνητές χρωστικές επίσης μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των κοπράνων.

Πηγαίνετε πολύ συχνά στην τουαλέτα

Αν υπάρχει φαγούρα, κάψιμο κατά την ούρηση ή τα ούρα σας μυρίζουν πολύ έντονα, είναι χαρακτηριστικό σημάδι ουρολοίμωξης. Αν πάλι πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα χωρίς ενόχληση και επίσης διψάτε πολύ περισσότερο τελευταία, είναι πιθανό σημάδι διαβήτη.

Έχετε εκκρίσεις από τις θηλές

Προφανώς, εννοούμε αν δεν θηλάζετε. Μπορεί να είναι όντως γάλα που εμφανίστηκε χωρίς λόγο, αλλά μπορεί να είναι και σύμπτωμα καρκίνου του μαστού, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να το αφήσετε χωρίς να το ελέγξετε. Ακόμα ένα σύμπτωμα καρκίνου του μαστού είναι το στήθος να αποκτά υφή σαν φλούδα πορτοκαλιού.

Κοιμάστε με το που κάθεστε στον καναπέ

Μπορεί να ακούγεται αθώο, αλλά είναι πιθανό να πάσχετε από άπνοια ύπνου, και ο οργανισμός σας να προσπαθεί να αναπληρώσει όπως μπορεί. Ακόμα ένα σημάδι ότι ο ύπνος σας δεν είναι σωστός είναι το να ξυπνάτε κουρασμένοι.

Έχετε αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση

Λίγες κηλίδες δεν είναι κάτι αφύσικο. Αλλά αν η αιμορραγία θυμίζει περίοδο, υπάρχει φόβος για καρκίνο του ενδομητρίου - ο οποίος αν εντοπιστεί σε αρχικά στάδια έχει τεράστιο ποσοστό επιβίωσης. Ένα ακόμα πιθανό σημάδι αυτού του καρκίνου είναι η αιμορραγία μετά το σεξ.

Έχετε μια ξαφνική νέα ελιά

Από πού ήρθε; Καλό θα ήταν να τσεκάρετε, καθώς οι περισσότερες περιπτώσεις μελανώματος προκύπτουν από νέες ελιές, και όχι από αυτές που προϋπήρχαν.

Ένα εξάνθημα σαν στόχος

Αν εμφανιστεί στο σώμα σας ένα εξάνθημα κόκκινο αλλά με απόχρωση στο κέντρο που να μοιάζει με στόχο, είναι σημάδι νόσου Lyme, που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια.

Τα φρύδια σας πέφτουν

Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στα φρύδια. Αν παρατηρήσετε να φθίνουν, τσεκάρετε τον θυρεοειδή σας καλού-κακού.

Η αίσθηση της όσφρησής σας φθίνει

Έχουν γίνει ορισμένες έρευνες που έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για νόσο Αλτσχάιμερ.

Τα νύχια των ποδιών σας δεν μεγαλώνουν

Αν παρατηρήσετε αυτό, ή ότι δεν μεγαλώνουν οι τρίχες στα πόδια σας, ή ότι οι τραυματισμοί στα πόδια αργούν να επανέλθουν, τότε μιλήστε στον γιατρό σας για το ενδεχόμενο περιφερικής αρτηριοπάθειας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα