Ερευνητές εστιάζουν στο ριγκ, για νέες εναλλακτικές όσον αφορά τη μάχη ενάντια στα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον.

Τρίμηνης διάρκειας πρόγραμμα μποξ στην κοινότητα μείωσε σημαντικά τα κινητικά και μη συμπτώματα, σε ενηλίκους με αρχική νόσο του Πάρκινσον, έδειξε πιλοτική έρευνα.

Η Roshni Patel, του Rush Medical College, δήλωσε ότι πρόκειται για ακόμα μια έρευνα που υπογραμμίζει τη σημασία της άσκησης στην αντιμετώπιση της νόσου. Θα πρέπει να είναι μέρος της αγωγής, όπως είναι τα φάρμακα, δήλωσε.

Η έρευνα έγινε σε 14 ανθρώπους που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα το οποίο ήταν ειδικά διαμορφωμένο για ανθρώπους με τη νόσο, σταδίου 2, στο Ιλινόις.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα συμπτώματα πριν και μετά το πρόγραμμα.

Η έρευνα βρήκε σημαντικές μειώσεις στο σκορ των κινητικών συμπτωμάτων καθώς και σε αρκετά μη κινητικά, όπως άγχος, ύπνο, πόνο και κατάθλιψη.

Η Patel πιστεύει ότι το boxing ενδεχομένως είναι καλή επιλογή άσκησης για ανθρώπους με τη νόσο, λόγω του εύρους των ειδών όπως αερόβια, άσκηση για ισορροπία, καρδιαγγειακό, εργασία των ποδιών, συντονισμό χεριών και ματιών και ενδυνάμωση.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο American Academy of Neurology και οι ερευνητές σημειώνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες.