Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων «Bravo! Sustainability Dialogue & Awards 2022, κατά τον οποίο έλαβε διπλή διάκριση η MSD, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο Πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022 με στόχο την ανάδειξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης ως ουσιαστικής στρατηγικής επιλογής για τις επιχειρήσεις.

Η MSD Ελλάδας, διακρίθηκε για τις δράσεις της σχετικά με το «Diversity & Inclusion – Πρωτοβουλίες υποστήριξης της διαφορετικότητας & της συμπερίληψης στην MSD» στην θεματική Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πυλώνας ΚΟΙΝΩΝΙΑ, καθώς και για την εκπαιδευτική αντικαπνιστική πρωτοβουλία «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ»: μια νέα πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με το κάπνισμα», στην θεματική Κοινωνική Ένταξη & Ισότιμη Πρόσβαση, στον Πυλώνα ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ.

Το «Diversity & Inclusion» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της MSD, η οποία θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τους ίδιους τους ανθρώπους της. Η εταιρεία, με επιλογές που προάγουν τις ίσες ευκαιρίες και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος με συμπερίληψη και χωρίς αποκλεισμούς. Ταυτόχρονα, η MSD μέσα από τα ενεργά εταιρικά της δίκτυα όπως το Women’s Network και το Next Generation Network και ειδικά προγράμματα, προσφέρει δυνατότητες συνεχούς μάθησης και επαγγελματικής ανάπτυξης, προωθεί την ευημερία και την πολυμορφία, ενώ παράλληλα επιδιώκει για το προσωπικό της τη διασφάλιση της ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.  

Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με τίτλο «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ», https://ygeiamouzoimou.gr/ έχει στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και συνολικά της σχολικής κοινότητας σχετικά με την αποφυγή του καπνίσματος για τη διατήρηση καλής υγείας. Σε αυτήν την πρωτοβουλία φορέας υλοποίησης ήταν το QualityNet Foundation και είχε την επιστημονική αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) καθώς και την υποστήριξη της MSD για το 2021. Μέσω του προγράμματος, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν για μια σειρά από θέματα όπως πρόληψη του καπνίσματος, διατροφή, σωματική δραστηριότητα, καλλιέργεια αυτοεκτίμησης, φιλία και κοινωνική συναναστροφή.

Με τις δράσεις αυτές, η MSD ανταποκρίνεται σε σύγχρονες ανάγκες και επενδύει στους ανθρώπους και την κοινωνία, δημιουργώντας υπεραξίες και αποδεικνύοντας ότι είναι μια καινοτόμος εταιρεία, που επενδύει με κάθε τρόπο στην βελτίωση της κάθε ζωής.

Θεσμός Bravo

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη