Συνήθως όταν αναφερόμαστε στην ηλιοθεραπεία μιλάμε ή διαβάζουμε για τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στην επιδερμίδα μας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι ο ήλιος έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας:

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας. Το σώμα μας δημιουργεί μια ορμόνη που ονομάζεται μελατονίνη, η οποία μας βοηθά να κοιμηθούμε.
Μειώνει το άγχος. Η ηλιοθεραπεία μας βοηθά να χαλαρώσουμε γιατί ηρεμεί τους μύες και βοηθά στη γνωστική ανάπτυξη του εγκεφάλου μας.
Διατηρεί την αρτηριακή μας πίεση υπό έλεγχο. Η ηλιοθεραπεία βοηθά στην ενεργοποίηση του μονοξειδίου του αζώτου που βρίσκεται στο ανώτερο στρώμα του δέρματος και βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος διευρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Γι΄ αυτό μας βοηθά να διατηρήσουμε την αρτηριακή μας πίεση υπό έλεγχο.
Διατηρεί γερά οστά. Η βιταμίνη D βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό και κάνει τα οστά μας πιο δυνατά.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Το φως του ήλιου είναι μια πανάρχαια μέθοδος για τη θεραπεία αυτοάνοσων ασθενειών, είναι το καλύτερο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Η ηλιοθεραπεία ενισχύει τη διάθεσή μας. Μια ηλιοθεραπεία 15 λεπτών μας δίνει ενέργεια και νιώθουμε πολύ πιο ήρεμοι.
Βοηθά στην επούλωση δερματικών προβλημάτων. Σύμφωνα με έρευνες η ηλιοθεραπεία νωρίς το πρωί μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αντιμετωπίσουμε ακραία δερματικά προβλήματα όπως η ψωρίαση.
Κρατά τον διαβήτη υπό έλεγχο. Η βιταμίνη D, βοηθά στην παραγωγή ινσουλίνης στον οργανισμό μας. Κατά συνέπεια η ηλιοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ή τον έλεγχο του διαβήτη.
Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάϊμερ. Σύμφωνα με μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι οι ασθενείς με Αλτσχάϊμερ που εκτέθηκαν σε έντονο φως είχαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης και λήθης.
Η ηλιοθεραπεία είναι εξαιρετική και για τα μάτια. Η βιταμίνη D, η βιταμίνη της όρασης παίζει ρόλο και εδώ. Αλλά δεν χρειάζεται να κοιτάμε τον ήλιο για καλύτερη όραση. Απλώς στεκόμαστε στον ήλιο για 15 λεπτά.

Συνεπώς, πρέπει να εκθέτουμε το σώμα μας στον ήλιο αλλά με μέτρο και πρόληψη. Ηλιοθεραπεία μέχρι 30 λεπτά και αντιηλιακά σώματος και προσώπου που ενυδατώνουν την επιδερμίδα μας και μας παρέχουν προστασία από τον ήλιο.

Το αντιηλιακό σώματος Water Spray SPF 50 για ενυδάτωση παρέχει ευρέος φάσματος υψηλή προστασία από τον ήλιο. Εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους, ελαχιστοποιεί την απώλεια νερού από το δέρμα, ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα μας. Η βιταμίνη Ε που περιέχει το συγκεκριμένο αντηλιακό σπρέι, έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες ενώ το ιαματικό ηφαιστειακό νερό της Vichy με 15 απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία ενισχύει τις φυσικές άμυνες της επιδερμίδας μας.

Χάρη στην υδάτινη υφή του, προστατεύει την επιδερμίδα δίνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας. Δεν κολλάει, δεν αφήνει λευκά υπολείμματα έχει ευχάριστο άρωμα και είναι ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα. Το αντηλιακό σπρέι Water Spray SPF 50 είναι υποαλλεργικό, δερματολογικά ελεγμένο κατάλληλο ακόμη και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Η θεραπευτική δύναμη του ήλιου είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι ο ήλιος παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, δεν πρέπει να τον αποφεύγουμε, πρέπει απλά να προσέχουμε φορώντας το κατάλληλο αντηλιακό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα