Στρατιωτικοί και γιατροί που μετέχουν σε μονοπρόσωπες εταιρείες, μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο του θεσμού του "προσωπικού γιατρού".

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Η επιλογή αυτή φαίνεται πως επιχειρεί να καλύψει το κενό που έχει παρατηρηθεί στη στελέχωση του νέου θεσμού στην Αττική.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, με τους 3,8 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής μόλις 300 ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί.

Η εκτίμηση είναι πως, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της προθεσμίας υποβολής αίτησης (τέλος Ιουλίου), τόσο θα αυξάνεται και το ενδιαφέρον.

Στη σημερινή εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, που παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρεται πως "με στόχο την υλοποίηση του θεσμού του προσωπικού ιατρού (νόμος 4931/2022, Α΄94) και των σχετικών υπουργικών αποφάσεων για τη διαδικασία της συνάψεως των συμβάσεων των ιδιωτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνεται προς διευκρίνιση ότι στο θεσμό του προσωπικού ιατρού εντάσσονται όλοι οι ιατροί των ειδικοτήτων της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, Παθολογίας και οι ιατροί εργασίας που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιατρείο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό ιατροί των ως άνω ειδικοτήτων οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά μέσω μονοπρόσωπου νομικού προσώπου ως μοναδικοί εταίροι αυτού (μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ΜΕΠΕ κλπ) δύνανται να συμβληθούν ως προσωπικοί ιατροί και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μεταβάλλεται η εταιρική σύνθεση.

Κατ’ ακολουθίαν, και οι στρατιωτικοί ιατροί που διατηρούν προσωπικό ιατρείο δύνανται να συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ ως προσωπικοί ιατροί".

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου