Με μια ανάρτηση που έκανε στο Instagram ο νούμερο 2 στον κόσμο τενίστας και χρυσός Ολυμπιονίκης Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αποκάλυψε ότι από 4 ετών πάσχει από διαβήτη, και για το λόγο αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει ίδρυμα για παιδιά που πάσχουν επίσης από τη νόσο.

Στο διοικητικό συμβούλιο του «Alexander Zverev Foundation» που εδρεύει στο Αμβούργο, Πρόεδρος είναι ο αδερφός του Zverev, Mischa. Το ίδρυμα έχει σκοπό να χρηματοδοτήσει τη χορήγηση ινσουλίνης και άλλων φαρμάκων, καθώς και άλλες δράσεις για παιδιά και νέους.

“Είμαι στην προνομιακή κατάσταση να κάνω μια ζωή που πάντα ήθελα να κάνω. Πάντα ήθελα να παίζω τένις, να ταξιδεύω σε τουρνουά σε όλο τον κόσμο και να είμαι ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο”, είπε ο 25χρονος άσος του τένις: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν είναι όλα τα παιδιά τόσο τυχερά, και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό για μένα να δώσω κάτι πίσω και να βοηθήσω άλλους πληγέντες στο δρόμο τους».

Ο Ζβέρεφ μιλά ανοιχτά για την ασθένειά του για πρώτη φορά

Την ίδια στιγμή, ο Ζβέρεφ, ο οποίος διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 σε ηλικία τεσσάρων ετών, βίωσε για πρώτη φορά προσβλητική συμπεριφορά για την ασθένειά του: «Μέχρι τώρα δεν ήξεραν πολλοί ότι είχα διαβήτη. Πάντα φοβόμουν ότι οι αντίπαλοί μου θα ένιωθαν πιο δυνατοί απέναντί μου αν ήξεραν για την ασθένειά μου», είπε ο Ολυμπιονίκης. «Σήμερα είναι διαφορετικά και δεν ανησυχώ πια.” 

Πηγές:
ertnews.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα