Η κατάσταση με τις ελλείψεις στο αίμα είναι τραγική, λέει στο iatronet.gr η πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου, κα. Ολγα Κανελλοπούλου τονίζοντας ότι σήμερα εστάλη σχετική επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ εκρεμμεί και συνάντηση με την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, που έχει δρομολογηθεί για σήμερα.

Σύμφωνα με την ίδια, 55 ασθενείς έχουν μείνει αμετάγγιστοι από 8 έως και 10 ημέρες με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται για την υγεία τους. Συνολικά στο Πανεποιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο οι ασθενείς που υπόκεινται σε μεταγγίσεις φθάνουν τους 200 (περιλαμβάνονται και αυτοί με τη δρεπανοκυταρρική νόσο), ενώ υπάρχουν και άλλοι 70 που πραγματοποιούν τις μεταγγίσεις τους στο Νοσοκομείο ''Αγ. Ανδρέας''. 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία:

''Ο Αχαϊκός σύλλογος Προστασίας Πασχόντων Απο Μεσογειακή Αναιμία, για μία ακόμη φορά σε λιγότερο του ενός μήνα βρίσκεται και πάλι στη δυσάρεστη θέση να αναφερθεί στο πρόβλημα των ελλείψεων αίματος, μία κατάσταση η οποία εξακολουθεί να υφίσταται θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των θαλασαιμικών ασθενών που μεταγγίζονται στο Π.Γ.Ν.Π. Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, 55 συμπάσχοντες παραμένουν χωρίς μετάγγιση λόγω αναβολών για διάστημα οκτώ με δέκα ημέρες. Όπως έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει ο Αύγουστος από μόνος του είναι ένας δύσκολος μήνας λόγω διακοπών, αδειών. Επιπλέον λόγω του covid, πολλοί αιμοδότες αποκλείονται από την αιμοδοσία λόγω νόσησης.
Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Κέντρο Αίματος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με έναν από τους τοπικούς αιμοδοτικούς συλλόγους της Αχαΐας, ώστε να συνδράμει με τον τρόπο του και να βοηθήσει τους πάσχοντες από θαλασσαιμία.
Ύστερα από δική μας παρέμβαση και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του συλλόγου προσφέρονται να μας στηρίξουν εμπράκτως με μονάδες αίματος.
Για την πρωτοβουλία αυτή ενημερώθηκαν εγγράφως τόσο η διοίκηση του Π. Γ. Ν. Π Ρίου όσο και οι θεράποντες ιατροί των πασχόντων.
Για λόγους πιθανών γραφειοκρατίας τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση για μία ακόμη φορά να γινόμαστε μπαλάκι όσων εμπλέκονται και αρνούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλανίζει και έχει γίνει ο εφιάλτης όλων μας.''