Μετά την ιδιαίτερα επιτυχή πορεία των προηγούμενων διοργανώσεων της 3ης Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, διοργανώνεται και φέτος το Συνέδριο με τίτλο "Arrhythmias Update 2022” στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, την Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, με υβριδικό τρόπο, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας.

Η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της ασθένειας. Η χρήση εξατομικευμένων πλέον τεχνικών που βασίζονται στη γενετική, αλλά και την πληροφορική έχει μπει στην καθημερινότητα μας.

Η τεχνητή νοημοσύνη και οι μεγάλες βάσεις δεδομένων επέτρεψαν τη δημιουργία "ευφυών" αλγορίθμων που μπορούν να προβλέψουν τον επιπολασμό παθήσεων στον γενικό πληθυσμό, να βοηθήσουν στη διάγνωση παθήσεων και να προτείνουν την πιο κατάλληλη θεραπεία.

Η τεχνολογία αυτή υπάρχει και εξελίσσεται και στον τόπο μας, και επιστήμονες που συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη τους θα μας ενημερώσουν για την Ιατρική της ακριβείας.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η κοινή συνεδρίαση με την Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Holter και Αναίμακτης Ηλεκτροκαρδιογραφίας (International Society for Holter and Non Invasive Electroctrocardiology - ISHNE) όπου θα αναπτυχθούν θέματα από κορυφαίους επιστήμονες της διεθνούς κοινότητας.

Στο παρόν συνέδριο προβλέπονται δύο νέα κλινικά φροντιστήρια: τον ένα αφορά στη χρήση των νεώτερων τεχνικών της Υπερηχοκαρδιογραφίας σε αρρυθμιολογικούς ασθενείς και στον προγραμματισμό των αμφικοιλιακών συσκευών τους. Το άλλο αφορά την εξοικείωση και πρακτική εξάσκηση σε νεότερες τεχνικές κατάλυσης αρρυθμιών.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο των αρίστων στον τομέα τους από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο αποτελεί εγγύηση, ώστε αυτή η εκδήλωση να μην εξελιχθεί σε μία στείρα παράθεση δεδομένων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ρυτίδες στο λαιμό: Τι μπορούμε να κάνουμε
Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Καλύτερα προετοιμασμένη
Η κοινωνική ανέλιξη προστατεύει από την άνοια [μελέτη]