Μπορεί να γνωρίζετε τα κλασικά σημάδια προβλημάτων με τον θυρεοειδή. Ένας υπερδραστήριος θυρεοειδής (υπερθυρεοειδισμός) σας κάνει να ιδρώνετε περισσότερο, να αισθάνεστε ζέστη, να χάσετε βάρος ή κάνει την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα.

Ένας υπολειτουργικός θυρεοειδής (υποθυρεοειδισμός) κάνει το αντίθετο. Μπορεί να νιώσετε κρύο, να πάρετε βάρος και να έχετε πιο αργό καρδιακό παλμό. Αλλά υπάρχουν άλλα λιγότερο προφανή σημάδια για τα οποία πρέπει να μάθετε.

 Αίσθηση μπερδέματος

Ο θυρεοειδής αδένας σας στέλνει ορισμένες ορμόνες στον εγκέφαλό σας για να τον βοηθήσει να κάνει τις εργασίες του. Όταν ο υποθυρεοειδισμός επιβραδύνει τη ροή αυτών των ορμονών, μια παρενέργεια είναι να δυσκολεύεστε να εστιάσετε, να θυμηθείτε πράγματα ή να σκεφτείτε καθαρά.

 Αλλαγές διάθεσης

Αισθάνεστε λυπημένοι και ανήσυχοι; Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά το πρόβλημα του θυρεοειδούς κι αυτό στη λίστα. Η κατάθλιψη είναι συχνά το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος του θυρεοειδούς. Το άγχος συνδέεται επίσης με αυτό. Είναι πιο συνηθισμένο να αισθάνεστε κατάθλιψη όταν έχετε υποθυρεοειδισμό. Το άγχος είναι κοινό με τον υπερθυρεοειδισμό.

Προβλήματα εγκυμοσύνης

Μελέτες δείχνουν ότι εάν έχετε μια ανεξέλεγκτη διαταραχή του θυρεοειδούς, είναι πιο πιθανό να έχετε επιπλοκές όταν είστε έγκυος, όπως μια κατάσταση που ονομάζεται προεκλαμψία. Έχετε επίσης μεγαλύτερες πιθανότητες αποβολής ή θνησιγένειας. Θα μπορούσατε να γεννήσετε πρόωρα ή να έχετε ένα μωρό με χαμηλό βάρος.

 Προβλήματα περιόδου

Το πρόβλημα της εμμήνου ρύσεως μπορεί να είναι σημάδι πάθησης του θυρεοειδούς. Οι περίοδοι που είναι πολύ ελαφριές, πολύ βαριές ή ακανόνιστες μπορεί να είναι όλα συμπτώματα. Εάν δεν έχετε καθόλου περίοδο, αυτό μπορεί επίσης να είναι σημάδι. Τα κορίτσια με διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί να έχουν την πρώτη τους περίοδο πολύ νωρίς ή πολύ αργά.

 Πρήξιμο στο πρόσωπο

Το πρόσωπό σας φαίνεται πρησμένο; Θα μπορούσε να είναι επιπλέον το οποίο κατακρατά το σώμα σας επειδή ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά. Συνήθως θα το παρατηρήσετε περισσότερο στα βλέφαρα, τα χείλη και στη γλώσσα σας.

Θολή όραση

Τα προβλήματα του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσουν τη συσσώρευση επιπλέον υγρού στους ιστούς γύρω από τα μάτια σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε πρόβλημα να εστιάσετε ή η όρασή σας μπορεί να είναι θολή. Θα μπορούσατε επίσης να έχετε διπλή όραση.

Χαμηλή λίμπιντο

Όταν ο θυρεοειδής σας επιβραδύνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τον μεταβολισμό σας. Ο μεταβολισμός σας ελέγχει τα όργανα του σώματός σας που εκκρίνουν τις ορμόνες του φύλου. Όταν οι τιμές σε αυτές τις ορμόνες είναι χαμηλές, η σεξουαλική σας ορμή πέφτει.

Απώλεια μαλλιών

Είναι φυσιολογικό να χάνετε μερικά μαλλιά κάθε μέρα. Αλλά αν αρχίζετε να παρατηρείτε περισσότερη τριχόπτωση από το κανονικό ή βλέπετε αλλαγές στο πόσο πυκνά είναι τα μαλλιά σας, ο θυρεοειδής σας μπορεί να είναι ο λόγος.

Υψηλή πίεση του αίματος

Ένας υπολειτουργικός θυρεοειδής μπορεί να κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σας να γίνουν λιγότερο εύκαμπτα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για την καρδιά σας να μεταφέρει αίμα σε όλα τα μέρη του σώματός σας. Ένας υπερδραστήριος θυρεοειδής μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να κάνει την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: Να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων με "μπλοκάκι"
Με μετακίνηση ορθοπαιδικού επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου Σπάρτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό