Ο λαιμός σας κουράζεται συνεχώς, μιας και είναι από τα σημεία του σώματος που δεν αναπαύονται σχεδόν ποτέ. Μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί πόνος και είναι πολλά τα πράγματα που ίσως το προκαλέσουν αυτό. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο συνηθισμένες αιτίες.

Κακή στάση ύπνου

Αν ο πόνος ή το πιάσιμο ξεκινάει από το πρωί, ο συνήθης ύποπτος είναι η στάση του σώματος όσο κοιμάστε. Αν κοιμάστε σε μια περίεργη στάση που ασκεί πίεση στο λαιμό σας, για παράδειγμα. Είναι αρκετά κοινό και συνήθως δεν είναι κάτι σοβαρό.

Καταπόνηση λαιμού

Εάν κάνετε κάτι με το λαιμό σας που συνήθως δεν κάνετε, όπως να κοιτάξετε ψηλά στον ουρανό για αρκετή ώρα ή να ισορροπήσετε κάτι βαρύ στους ώμους σας, μπορεί να αρχίσει να πονάει μετά από λίγο. Αυτοί οι μύες δεν είναι συνηθισμένοι να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Η ξεκούραση και ένα παυσίπονο θα σας βοηθήσουν.

Πόση ώρα περνάτε στο κινητό σας;

Αυτή είναι μια άλλη μορφή καταπόνησης του λαιμού, που ίσως είναι και λίγο σημάδι των καιρών. Οι πάρα πολλές ώρες που σκύβετε πάνω από το smartphone σας μπορεί να καταπονήσουν αυτούς τους μύες και τους τένοντες

Ξαφνικός πόνος όταν γυμνάζομαι;

Αυτό συμβαίνει όταν χτυπάτε τα νεύρα στο λαιμό ή τον ώμο σας, όπως όταν παίζετε ένα άθλημα επαφής. Κάτι που μοιάζει με ηλεκτροπληξία χτυπάει στον ώμο και στο χέρι σας. Συνήθως διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Κήλη δίσκου

Οι μαλακοί δίσκοι μεταξύ των μικρών οστών της σπονδυλικής σας στήλης μπορεί να σπάσουν και να εκκρίνουν μια ουσία που μοιάζει με ζελέ που πιέζει τα νεύρα στο λαιμό σας. Προκαλεί πόνο που μπορεί να ταξιδέψει στα χέρια ή στην πλάτη σας. Οι ζεστές και κρύες κομπρέσες μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε το πρήξιμο και να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα. Τα παυσίπονα και οι ασκήσεις που ενισχύουν και τεντώνουν τους μυς σας μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Σπονδυλική στένωση

Αυτό συμβαίνει όταν τα κενά στη σπονδυλική στήλη στενεύουν, γεγονός που μπορεί να ασκήσει πίεση στα νεύρα και τα οστά που εκτείνονται από το τμήμα της σπονδυλικής στήλης που βρίσκεται στο λαιμό μέχρι τους ώμους, τα χέρια, ακόμα και μέχρι τα πόδια σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα