Το να είναι κάποιος θετικός δεν σημαίνει ότι ποτέ δεν νιώθει αρνητικά συναισθήματα ή δεν παλεύει με άσχημες σκέψεις. Όλοι έχουν μέρες που νιώθουν πεσμένοι. Η διαφορά είναι ότι οι θετικοί άνθρωποι δεν αφήνουν τα αρνητικά τους συναισθήματα να τους ελέγχουν. Δεν μένουν στα προβλήματά τους, αλλά επικεντρώνονται στο να βρουν λύσεις.

Ευτυχώς, υπάρχουν στρατηγικές που μπορείτε να κάνετε για να καθοδηγήσετε τον εαυτό σας στο να γίνετε πιο θετικοί στην καθημερινή σας ζωή. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Θυμηθείτε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες

Γράψτε σε ένα ημερολόγιο τα καλά πράγματα που συμβαίνουν και σημειώστε μερικά πράγματα που σας έκαναν να νιώσετε χαρούμενοι ή ευγνώμονες μέσα στην ημέρα. Δεν χρειάζεται να είναι πρωτότυπες ή συγκλονιστικές παρατηρήσεις ή κείμενα με λογοτεχνική αξία - μπορεί να είναι απλά μια λίστα με ευθύνες που έγιναν και έφυγαν από το μυαλό σας. Εστιάζοντας στα καλά πράγματα στη ζωή σας, θα αρχίσετε φυσικά να πηγαίνετε σε έναν πιο θετικό τρόπο σκέψης.

Βρείτε κάτι να περιμένετε κάθε μέρα

Είτε επισκέπτεστε το αγαπημένο σας καφέ για πρωινό, τρώτε μεσημεριανό με τους φίλους σας, κάνετε μια βραδινή βόλτα στο πάρκο ή διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο, φροντίστε να βρείτε κάτι για να περιμένετε κάθε μέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε θετικοί ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλετε.

Εξασκηθείτε στην ενσυνειδητότητα

Η ενσυνειδητότητα είναι η πρακτική που περιλαμβάνει την πλήρη εστίαση στην παρούσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των σκέψεων, των αισθήσεων και του περιβάλλοντος. Μπορεί να έχει πολλά οφέλη, όπως το να αναγνωρίζετε καλύτερα τα ίδια σας τα συναισθήματα.

Χαμογελάστε

Ακόμα και αν δεν νιώθετε ευτυχισμένοι, το να αναγκάσετε τον εαυτό σας να χαμογελάσει μπορεί πραγματικά να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Το χαμόγελο βοηθά στην απελευθέρωση χημικών ουσιών στον εγκέφαλό σας που σας κάνουν να αισθάνεστε χαρούμενοι και χαλαροί. Το ίδιο συμβαίνει και με το γέλιο, οπότε το να δείτε μια κωμωδία που σας αρέσει πού και πού είναι επίσης καλή ιδέα - μην περνάτε όμως τον περισσότερο χρόνο σας κάνοντας αυτό, όπως είναι η συνήθεια των καιρών (αν κρίνουμε από το πόσες φορές έχουν δει σε επανάληψη ολόκληρο το The Office οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρουμε).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου
"ΑνθίΖΩ" με την ΑΚΟΣ στην Κύπρο
Eρχονται και άλλα προγράμματα πρόληψης