Το κάπνισμα δεν κοστίζει μόνο στην υγεία αλλά και στην αμερικανική οικονομία-κόστισε 891 δισ.δολάρια το 2020.

Τα έσοδα της καπνοβιομηχανίας έφθασαν τα 92 δισ. δολάρια.

Ο Dr. Nigar Nargis, δήλωσε ότι οι οικονομικές απώλειες από το κάπνισμα ξεπερνούν το οικονομικό όφελος από την καπνοβιομηχανία (μισθοί των εργαζομένων, έσοδα από φόρους και κέρδη της βιομηχανίας συνδυαστικά).

Οι ερευνητές υπολόγισαν το οικονομικό κόστος από το κάπνισμα σε κάθε Πολιτεία και διαπίστωσαν ότι οι Πολιτείες έχασαν εισόδημα $1.100 κατά κεφαλή σε ετήσια βάση από το κάπνισμα.

Η Lisa Lacasse, πρόεδρος του American Cancer Society Cancer Action Network, δήλωσε ότι ΄΄η βλάβη που αυτή η βιομηχανία προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και στην οικονομία των ΗΠΑ είναι τρομακτική΄΄.

Είναι πολύ ανησυχητικό που ορισμένες από τις Πολιτείες με την υψηλότερη οικονομική απώλεια έχουν τις πιο ασθενείς πολιτικές για τον έλεγχο του καπνίσματος, σημείωσε.

Η Lacasse δήλωσε ότι πολιτικές που μειώνουν τη χρήση καπνού είναι η σημαντική αύξηση φόρου, η επαρκής χρηματοδότηση για την πρόληψη του καπνίσματος, προγράμματα διακοπής καθώς και νόμοι απαγόρευσης του καπνίσματος.

Στόχος του U.S. Department of Health and Human Services, είναι να μειωθεί το κάπνισμα από το 14% των ενηλίκων το 2018 σε 5% το 2030. Αυτό θα μείωνε πολύ τις οικονομικές απώλειες.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο The Lancet Public Health.

Πηγές:
The Lancet Public Health.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή