Η ερευνήτρια Maria Valero, του Kennesaw State's College of Computing and Software Engineering (CCSE) εργάζεται για να βελτιώσει τη διαδικασία παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα, την οποία κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που έχουν διαβήτη.

Η Valero δημιούργησε μη επεμβατική μέθοδο που μπορεί να εντοπίζει την τιμή της γλυκόζης στο αίμα με ακρίβεια 90% χωρίς να λαμβάνει δείγμα αίματος.

Η μέθοδος  GlucoCheck χρησιμοποιεί φως που διέρχεται από τον  ανθρώπινο ιστό στο αυτί ή το δάχτυλο και μικρή camera για να λαμβάνει εικόνες από την άλλη πλευρά.

Η ομάδα στη συνέχεια, χρησιμοποιεί μοντέλο για να μελετήσει την ποσότητα απορρόφησης του φωτός στις εικόνες, ώστε να διαπιστώσει τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα.

Η πιλοτική έρευνα ήταν πολύ επιτυχής, δήλωσε η ερευνήτρια. Είναι ενθουσιασμένη για το πώς η συσκευή θα βοηθήσει ανθρώπους με διαβήτη.

Η Valero δήλωσε ότι ο τρόπος που συλλέγει η μέθοδος και εξάγει στοιχεία είναι καινοτόμος και θα συνεχίσει να εργάζεται σε τρόπους βελτίωσης του μοντέλου υπολογισμού της γλυκόζης.

Η ομάδα δοκίμασε τη μέθοδο σε 50 άτομα έως τώρα και θα αξιολογήσει πώς δρα σε ανθρώπους με διαφορετικές παχύνσεις και χρώσεις δέρματος.

Οι φοιτητές της Valero, ήδη δημιούργησαν εφαρμογή για κινητό και εργάζονται στην ιδέα να συνδέουν το GlucoCheck με τον ψηφιακό βοηθό της Amazon, Alexa.

Πηγές:
Kennesaw State University, MIR Formative Research

Ειδήσεις υγείας σήμερα
44.000 έτρεξαν, περπάτησαν και στήριξαν τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος ζητούσε φακελάκι έως 1.500 ευρώ από καρκινοπαθείς για επίσπευση χειρουργείου
Τρόποι να βελτιώσουμε τη μνήμη μας