Στο μακρινό 1985, όταν είχε γυριστεί η ταινία "Επιστροφή στο Μέλλον", μάς γύρισε η συνάντηση των ηθοποιών Michael Fox και Christopher Lloyd.

Ο 61χρονος Fox πάσχει από νόσο Πάρκινσον. Το 1998, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, την οποία ακόμη πολεμά, ενώ έχει ιδρύσει και ερευνητικό ίδρυμα για τη διάγνωση και την καταπολέμησή της.

Ο Michael J Fox συναντήθηκε το Σαββατοκύριακο στη σκηνή με τον συμπρωταγωνιστή του στο "Επιστροφή στο Μέλλον" (Back To The Future), Christopher Lloyd. Οι δυο τους συμμετείχαν στην εκδήλωση Comic Con της Νέας Υόρκης και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την 20ετή φιλία τους και την κοινή τους καριέρα.

Δεν ήξερα τον Μάικλ, μέχρι που τον συνάντησα στα γυρίσματα, είπε ο Lloyd, σημειώνοντας πως "υπήρξε αμέσως χημεία". 


Η νόσος Πάρκινσον είναι μία συχνή, χρόνια εκφυλιστική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία προκαλεί διαταραχές της κινητικότητας και μεταβολές του γνωστικού επιπέδου και της διάθεσης.

Τα χαρακτηριστικά της σημεία περιλαμβάνουν τρόμο των χεριών, μυϊκή δυσκαμψία, απώλεια της εκφραστικότητας του προσώπου, δυσκολία στην έναρξη κινήσεων (βραδυκινησία) και διαταραχές της βάδισης (ειδικά συρόμενο βάδισμα, επιτάχυνση του βαδίσματος και μερικές φορές δυσκολία στην έναρξη πρόσθιων κινήσεων). Η νόσος ανευρίσκεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Η υποκείμενη αιτία είναι άγνωστη. Αν και η νόσος Πάρκινσον είναι συχνά οικογενής, δεν είναι βέβαιο αν οφείλεται σε γενετικά αίτια ή αν είναι αποτέλεσμα έκθεσης σε συνηθισμένους προδιαθεσικούς παράγοντες (ιούς ή τοξίνες). Στις ΗΠΑ, περίπου ενάμιση εκατομμύριο άτομα πάσχουν από τη νόσο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους