Η Merck & Co Inc σκοπεύει να αναπτύξει από κοινού και ενδεχομένως να πουλήσει ένα εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA με τη Moderna Inc.

Το πειραματικό εμβόλιο της Moderna δοκιμάζεται σε συνδυασμό με την blockbuster ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο της Merck, σε μια δοκιμή μεσαίου σταδίου για τη θεραπεία ασθενών με μελάνωμα. Τα δεδομένα για το εμβόλιο, mRNA-4157, αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Με το μέγεθος της αγοράς εμβολίων για την COVID-19 να αναμένεται να συρρικνωθεί τα επόμενα χρόνια από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2021, η Moderna έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στα εμβόλιά της που δεν είναι COVID-19, τα οποία περιλαμβάνουν εμβόλια κατά της γρίπης και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου είναι προσαρμοσμένο για κάθε ασθενή ώστε να δημιουργεί Τ-κύτταρα, ένα βασικό μέρος της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού, με βάση τη συγκεκριμένη μεταλλακτική υπογραφή ενός όγκου.

Το 2016, η Merck και η Moderna συνήψαν μια στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου εμβολίου για τη θεραπεία διαφόρων τύπων καρκίνου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;