Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι όσο νωρίτερα μια γυναίκα εμφανίσει διαβήτη τόσο πιο νωρίς είναι πιθανό να μπει στην εμμηνόπαυση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο συνέδριο της The North American Menopause Society (NAMS).

Περισσότερες γυναίκες από ποτέ αναμένεται να περάσουν μεγάλο μέρος της αναπαραγωγικής ζωής τους με διαβήτη.

Έρευνες υπολόγισαν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη μετά την εμμηνόπαυση, αλλά η νέα έρευνα σε 11.000 γυναίκες σκόπευε να κατανοήσει τη μακροχρόνια επίδραση του διαβήτη πριν την εμμηνόπαυση στην αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.

Με βάση την ανάλυση, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μικρή ηλικία διάγνωσης διαβήτη τύπου 1 συνδεόταν με πιο μικρή ηλικία εμμηνόπαυσης σε σύγκριση με όσες δεν είχαν διαβήτη.

Δεν φάνηκε σημαντική σχέση μεταξύ διαβήτη κύησης και ηλικίας στην εμμηνόπαυση.

Η Dr. Vrati Mehra, του University of Toronto, δήλωσε ότι η νέα μεγάλη έρευνα δείχνει ότι ακόμα και μετά από προσαρμογές για παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία που μπαίνει μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση, υπάρχει σχέση μεταξύ πρώιμης διάγνωσης διαβήτη και πρώιμης εμμηνόπαυσης και κατοπινής διάγνωσης διαβήτη με κατοπινή ηλικία εμμηνόπαυσης- σε σχέση με όσες δεν είχαν διαβήτη.

Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι νέες γυναίκες με διαβήτη είναι πιο ευάλωτες σε επιταχυνόμενη γήρανση ωοθηκών και πρόωρη εμμηνόπαυση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]