Η Philip Morris International (PMI) ολοκλήρωσε, μέσω της θυγατρικής της Philip Morris Holland Holdings BV, την προσφορά που είχε υποβάλει προς τη Swedish Match και απέκτησε πλειοψηφικό έλεγχο, με το 82,59% των μετοχών να περνούν στα χέρια της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τις επιπλέον μετοχές η PMI θα παρατείνει περαιτέρω την περίοδο αποδοχής έως τις 25 Νοεμβρίου 2022, με στόχο να πετύχει πλειοψηφικό έλεγχο άνω του 90% των συνολικών μετοχών της Swedish Match. Στη συνέχεια, θα εκκινήσει την υποχρεωτική εξαγορά των υπολοίπων μετοχών, σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, προωθώντας την αποχώρηση της Swedish Match από το Nasdaq Στοκχόλμης. Από τις 11 Νοεμβρίου 2022, που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς των πρώτων μετοχών, η PMI θα ενοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Swedish Match με τα δικά της.

Η PMI χάρη στη συνεργασία της με τη Swedish Match, θα εισέλθει δυναμικά στην αναπτυσσόμενη αγορά των μη καιόμενων καπνικών προϊόντων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Ο διευθύνων σύμβουλος της PMI, Jacek Olczak, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους εργαζόμενους της Swedish Match και να εντάξουμε στην PMI το χαρτοφυλάκιο που διαθέτει σε προϊόντα νικοτίνης για λήψη από το στόμα. Μαζί δημιουργούμε έναν ηγέτη στα μη καιόμενα καπνικά προϊόντα, διαθέτοντας το IQOS και το ZYN ταυτόχρονα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνείς αγορές. Κοινός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε αξία στο κοινό μας όραμα για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο».

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο 2022, η θυγατρική εταιρεία της PMI, Philip Morris Holland Holdings B.V., ανακοίνωσε πρόταση προσφοράς ύψους 106 σουηδικών κορωνών ανά μετοχή στους μετόχους της Swedish Match. Η συνολική αξία της πρότασης ανερχόταν σε περίπου 16 δισ. δολ. Αμερικής. Με νέα ανακοίνωσή της τον Οκτώβριο 2022, η Philip Morris Holland Holding BV, αύξησε την προσφορά της σε 116 σουηδικές κορώνες ανά μετοχή.

Πηγές:
euro2day,ΑΠΕ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα