Βρισκόμαστε στα μέσα του Δεκεμβρίου, του πρώτου μήνα του χειμώνα που είναι ίσως και ο πιο ξεχωριστός λόγω των εορτών των Χριστουγέννων!

Ιδιαίτερα λοιπόν σε περιόδους εορτών παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά σπαστικής κολίτιδας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών, αλκοόλ, γλυκών, o μειωμένος ύπνος, οι διατροφικές αλλαγές, τείνουν να  επιβαρύνουν τα άτομα που πάσχουν από ευερέθιστο έντερο.

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια κοινή πάθηση που προκαλεί συμπτώματα, όπως πόνο στην κοιλιά, φούσκωμα και αέρια. Αποτελεί μία από τις χρόνιες παθήσεις που αφορούν το έντερο μαζί με τη νόσο του Crohn και την κολίτιδα.

Ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής & του Ενδοσκοπικού Τμήματος του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας εξηγεί στο video τι είναι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και πώς θα βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, υιοθετώντας τη δίαιτα FODMAP, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει έως και το 70-80% των ασθενών που έχουν ευερέθιστο έντερο!

Δείτε λοιπόν πώς να προστατέψετε το έντερό σας και να περάσετε την εορταστική περίοδο χωρίς προβλήματα! Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι ότι θα αλλάξετε την ποιότητα της ζωής σας!

 

More info:

Γεώργιος Αναγνωστόπουλος ΜD, FEBGH

Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής& Ενδοσκοπικού Τμήματος, ΜΗΤΕΡΑ

Tηλ. επικοινωνίας: 210 6869859, 6937 106139

www.advanced-endoscopy.gr 

https://www.facebook.com/dranagnostopoulos/ 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα