Καθησυχαστική εμφανίστηκε την Παρασκευή η Ματίνα Παγώνη, σε σχέση με τον κίνδυνο που διατρέχουμε στην Ελλάδα από τη "γρίπη της καμήλας".

Μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είπε πως η χώρα μας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, καθώς δεν ταξίδεψαν αρκετοί Έλληνες στο Κατάρ, ωστόσο πολλοί Ευρωπαίοι ανησυχούν.

"Εμείς δεν έχουμε κίνδυνο. Δεν έχουμε περιστατικά, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε και δεν νομίζω ότι προς το παρόν θα αντιμετωπίσουμε τέτοιο θέμα. Οι Βρετανοί ανησύχησαν γιατί είχαν πάει πολλοί από αυτούς στο Κατάρ", ενώ τόνισε ότι πολλοί από τους φιλάθλους στα γήπεδα του Κατάρ δεν φορούσαν μάσκα.

Σημείωσε πως πρόκειται επιστημονικά για νόσο της Μέσης Ανατολής. "Είναι το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής. Η νόσος αυτή είναι γνωστή από το 2012", σημείωσε.

Όπως ανέφερε, η μετάδοση της νόσου γίνεται με την στενή επαφή, δεν είναι πολύ μεταδοτική σε σχέση με την κλασσική γρίπη, αλλά ο ένας στους τρεις που νοσεί μπορεί να καταλήξει.

Για τις γιορτινές μέρες πρότεινε τη χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός και την χρήση αντισηπτικού. Επιπλέον καλό θα είναι πριν επισκεφτούμε ένα σπίτι να κάνουμε ένα τεστ κορωνοϊού πιο πριν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη